Mainos

Irakin iskut tuomittiin maailmalla

Eri puolilla maailmaa on tuomittu Irakin maanantaiset itsemurhaiskut. YK:n pääsihteeri Kofi Annanin mukaan iskut ovat rikos ihmisyyttä vastaan. Yhdysvaltain presidentti George Bush ja Britannian pääministeri Tony Blair vakuuttivat jatkavansa entiseen tapaan ponnistelujan tilanteen vakauttamiseksi Irakissa.

Eri puolilla maailmaa on tuomittu Irakissa maanantaina tehdyt itsemurhaiskut. YK:n pääsihteeri Kofi Annan sanoo, ettei mikään voi oikeuttaa tällaisia terroritekoja. Presidentti George W. Bush vakuuttaa, että Yhdysvallat ja sen liittolaismaat jatkavat entiseen tapaan ponnistelujaan tilanteen vakauttamiseksi Irakissa.

Yhdysvaltain sotatoimia Irakissa vastustaneet Ranska ja Venäjä tähdentävät, että kymmeniä ihmishenkiä vaatineet itsemurhaiskut osoittavat, että Irakissa tarvitaan irakilaisten oma hallitus, joka ottaisi vastuun maan turvallisuudesta. Bush vakuuttaa Yhdysvaltojen pysyvän linjallaan Irakissa.

-Nämä ihmiset tappavat irakilaisia. He eivät piittaa siitä, keitä tappavat, he haluavat vain tappaa. Mutta me löydämme heidät, Bush sanoo. Myös Yhdysvaltain tärkein liittolaismaa Britannia lupaa linjan pitävän Irakissa. Pääministeri Tony Blairin mukaan itsemurhaiskujen takana "on selvästikin irakilaisten vihollisia, koska he ottavat harkiten kohteekseen järjestöjä, jotka auttavat vakaan ja vapaan Irakin rakentamisessa".

Pääsihteeri Annan tuomitsee kannanotossaan erityisesti terrori-iskun Punaisen Ristin kansainvälistä komiteaa vastaan. Isku oli Annanin mukaan rikos ihmisyyttä vastaan. Ruotsin pääministeri Göran Persson luonnehtii Bagdadin iskuja vaaralliseksi kehitykseksi.

Persson muistutti elokuussa Bagdadissa YK:n päämajaa vastaan tehdystä iskusta ja sanoi, että se ja isku Punaista Ristiä vastaan osoittavat, että Irakissa on voimia, jotka ottavat maalikseen humanitaariset ja rauhaa rakentavat pyrkimykset.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.