Mainos

Irak valmis keskusteluihin asetarkastuksista

Irak on valmis keskustelemaan YK:n kanssa asetarkastajien paluusta maahan, ellei keskusteluille aseteta ennakkoehtoja. Asiasta kertoi korkea-arvoinen irakilaisviranomainen myöhään tänään.

Varapresidentti Taha Yassin Ramadan vakuutti Abu Dhabin televisiossa uskovansa vuoropuheluun ilman etukäteen tehtyjä päätöksiä. Hänen mukaansa Irak valmistautuu "pahimpaan", jos Yhdysvallat päättää hyökätä maahan.

-Seuraavan (neuvottelu)kierroksen päivämääristä ei ole päätetty Yhdysvaltain painostuksen takia, mutta vuoropuhelun käyminen on yhä mahdollista ja välttämätöntä, varapresidentti sanoi.

Irakin valtuuskunta on neuvotellut tuloksetta kolmeen otteeseen tänä vuonna YK:n pääsihteerin Kofi Annanin kanssa asetarkastuksista. Irak esitti elokuun alussa teknisiä keskusteluja, mutta Annanin mukaan neuvottelijoiden lähettäminen Bagdadiin edellyttää myös asetarkastajien päästämistä maahan.

YK:n asetarkastajat lähtivät Irakista vuonna 1998 moittien maan hallitusta yhteistyön puutteesta. Irak syytti tarkastajia puolestaan vakoilusta.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.