Ipaneman lihapata ja tomaattiriisi 31.1.2001

Toimittaja Ari Malmberg

Ipaneman lihapata


750 g naudan paistia
oliiviöljyä
100 g pekonia
1 sipuli suolaa ja pippuria
1 prk (400 g) tomaattimurskaa

1. Leikkaa paisti veitsellä mahdollisimman hienoksi (älä jauha lihaa monitoimikoneessa tai käytä jauhelihaa). Mitä hienommaksi lihan leikkaat sitä mehukkaampi lopputulos.
2. Kuori ja hienonna sipuli. Leikkaa pekoni ohuiksi suikaleiksi.
3. Kuumenna öljy paistinpannulla, lisää pekonisuikaleet ja paista hetki.
4. Lisää sitten hienonnettu sipuli ja kuullota sitä hetki.
5. Lisää hienonnettu liha, sekoittele kunnes lihan väri on muuttunut.
6. Lisää tomaattimurska, suola ja pippuri.
7. Anna seoksen hautua miedolla lämmöllä noin puoli tuntia, sekoittele välillä ja lisää tarvittaessa vettä.

Tomaattiriisi

2 tl oliiviöljyä
1 sipuli
1 valkosipulin kynsi
2 tomaattia
tuoretta korianteria tai persiljaa
4 dl pitkäjyväistä riisiä
suolaa ja pippuria
vettä

1. Kuori ja hienonna sipuli ja valkosipuli. Leikkaa tomaatit pieniksi kuutioiksi.
2. Kuumenna öljy kuumaksi kattilassa.
3. Lisää hienonnetut sipulit ja anna kuullottua hetki, varo ruskistamasta.
4. Lisää tomaattikuutiot ja tuore korianteri tai persilja.
5. Anna kiehahtaa ja lisää sitten riisi, suola ja pippuri. 6. Lisää vettä niin, että riisi peittyy.
7. Kuumenna kiehuvaksi, sekoita ja pane kansi päälle.
8. Pane mahdollisimman miedolle lämmölle ja anna hautua 15-20 minuuttia. Varo, ettei riisi pääse palamaan pohjaan!

Lue myös:

    Uusimmat