Mainos

iPadeja poistetaan kaupoista Kiinassa - Applella ei oikeuksia iPad-nimeen

Kiinan viranomaisten otaksutaan aloittaneen Applen iPad-tabletkoneiden poistamisen kauppojen hyllyiltä. Oikeuden päätöksen mukaan Applella ei ole oikeuksia iPad-nimen käyttämiseen Kiinassa. Sen sijaan iPad-tuotemerkin omistaakin Kiinassa Proview Technology -yhtiö.

The Next Web -sivustolla kertoo paikallisiin medialähteisiin viitaten, että viranomaiset ovat alkaneet oikeuden päätöksen seurauksena takavarikoida iPadeja Shijiazhuangin kaupungissa sijaitsevista kaupoista.

Apple on valittanut oikeuden päätöksestä, mutta prosessin voittaminen saattaa tulla maksamaan miljoonia euroja.

Joidenkin kiinalaisten kauppojen arvellaan poistaneen iPadeja hyllyiltään vapaaehtoisesti välttääkseen ongelmia viranomaisten kanssa. Kyseiset liikkeet myyvät laitteita kuitenkin ilmeisesti edelleen tiskin alta asiakkaille.

Tilanne saattaa käydä merkittävästi ongelmallisemmaksi Applelle, jos viranomaisten toimet laajenevat maanlaajuisiksi. Kiina on nimittäin Applelle erittäin tärkeä markkina-alue.

Financial Post kertoi joulukuussa, että Apple osti Euroopan oikeudet iPad-nimeen 55 000 dollarilla Proviewin emoyhtiöltä vuonna 2010. Applen mukaan tuotemerkin ostaminen koski myös Kiinaa. Kiinalaisen oikeusistuimen mukaan näin ei kuitenkaan ollut.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.