Invatunnuksellakaan ei saa pysäköidä mihin tahansa – katso lista kielletyistä paikoista

Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta ja Itä-Suomen poliisilaitos muistuttavat pysäköintisäännöksistä, jotka koskevat myös invatunnuksella varustettuja autoja.

Vammaisen pysäköintiluvan tulee pysäköidessä olla selkeästi näkyvillä ja kokonaan luettavissa. Se oikeuttaa pysäköimään pysäköintikiellolla tai aluepysäköintikiellolla silloin, kun lähistöllä ei ole muuta sopivaa paikkaa eikä pysäköinti aiheuta vaaraa tai haittaa muulle liikenteelle. Pihakadulla pysäköinti on invatunnuksella varustetulla autolla sallittu, mikäli pysäköinnillä ei haitata pihakadulla liikkumista, kun taas kävelykadulla ajaminen ja pysäköinti on luvallisia huoltoajoja lukuunottamatta kielletty.

Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta sekä poliisi tähdentävät, ettei vammaisen pysäköintilupa oikeuta pysäköintiin esimerkiksi yksityisalueella ilman lupaa. Tonttialueella pysäköijän on selvitettävä tontilla käytössä olevat pysäköintisäännökset. Sama koskee myös maastoalueita, joissa pysäköinti ilman maan omistajan tai haltijan lupaa on kielletty, vaikka maan omistaja olisi esimerkiksi kaupunki tai julkisyhteisö.

Pysäköintiä valvovat toimijat muistuttavatkin, että pysäköinti on kielletty jalkakäytävällä ja esimerkiksi tori- ja puistoalueilla myös vammaisen pysäköintilupaa käyttäviltä. Myös pelastustielle pysäköinti on aina kielletty.

Vammaisen pysäköintilupa ei oikeuta myöskään pysäköimään seuraavissa tilanteissa:

 • Pysäyttäminen kielletty -liikennemerkin vaikutusalueella 
 • Suojatiellä tai liian lähellä suojatietä
 • Risteyksessä tai liian lähellä risteystä
 • Liian lähellä ryhmittymismerkkejä
 • Linja-autopysäkillä ja pysäkkialueella
 • Takseille tai ambulansseille varatulla paikalla
 • Paikalla, jossa tarvitaan erillinen pysäköintiin oikeuttava lupa

Lähde: Kuopion kaupungin pysäköinninvalvonta

Artikkelia muokattu 21.2. klo 13.40: Täsmennetty kohtia, jotka liittyvät piha- ja kävelykadulla ajamiseen ja pysäköimiseen.

***

6:15

Lue myös

  Uusimmat

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja