Mainos

Intiimialueiden kauneusleikkaukset lisääntyneet Suomessa – näitä leikkauksia tehdään eniten

Intiimialueiden kauneusleikkaukset ovat moninkertaistuneet viimeisen kymmenen vuoden aikana. Yleisimpiä ovat sisempien häpyhuulten pienennysleikkaukset ja Sexpo-säätiön toiminnanjohtajasta onkin mahdollista, että pienistä häpyhuulista tulee uusi normi.

Intiimialueen plastiikkakirurgia on lisääntynyt huomattavasti. Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Heikki Penttilä kertoo, että kun hän sai erikoislääkärin toimilupansa vuonna 1999, leikkauksia oli vain yksi parissa vuodessa.

– Nyt on kuukausittain, vaikka ne eivät vieläkään ole yleisimpiä leikkauksiamme, Penttilä kertoo MTV Uutisille.

Ehdottomasti yleisin intiimialueen esteettinen leikkaus on Penttilän mukaan sisempien häpyhuulten pienennys, mutta myös muita leikkauksia tehdään.

– Joskus ulommista häpyhuulista halutaan pulleammat ja niihin tehdään rasvansiirtoja. Miehillä taas on tämä ikuinen kysymys peniksen koon kanssa.

Riskinä virtsankarkailu

Sexpo-säätiön toiminnanjohtajan Tommi Paalasen mukaan leikkausten lisääntyminen ei näy järjestön toiminnassa. Nuoret ovat sukupuolvien ajan olleet huolissaan ulkonäöstään.

– Genitaalikirurgia näkyy niin, että se on uusi keino, joka pohdituttaa, mutta kysymys on ollut sama useilla eri sukupolvilla, Paalanen kertoo.

Paalanen ei pidä intiimialueen esteettisiä leikkauksia tuomittavina: kukin voi tehdä keholleen, mitä itse haluaa. Joidenkin ulkonäkönormien yleistyminen voi kuitenkin olla pulmallista.

–  Jos naisten pienemmät häpyhuulet yleistyvät, se voi synnyttää uudenlaisia ulkonäköpaineita, jotka vaikuttavat ihmisten valintoihin niin, että halutaan leikkauksia, joilla ei todellisuudessa ole mitään merkitystä seksuaalisen menestyksen kannalta.

Toimenpiteiden yleistyessä onkin hyvä muistaa, että kaikissa leikkauksissa on riskinsä. Penttilän mukaan ne ovat samat kuin muussakin kirurgiassa: yleisintä on kipu ja verenvuoto.

– Jos häpyhuulten pienennysleikkauksessa leikkaa liikaa, voi tulla virtsankarkailua.

Asiasta uutisoi ensimmäisenä Kaleva.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.