Ikääntyvät hakeutuvat kohotusleikkauksiin – maailmalla kiristetään käsiä ja vaginaa

Esteettiseen kirurgiaan hakeutuvat ikääntyvät haluavat perinteisesti esimerkiksi silmäluomien korjausleikkauksiin, mutta maailmalla myös käsien ja vulvan nuorennustoimenpiteet yleistyvät.

Ikääntyminen on yleinen syy esteettiseen kirurgiaan hakeutumiselle.

– Jos on terve ikääntynyt, operaatioiden suorittamiselle ei ole mitään estettä. Yleisimmin ikääntyvillä korjataan esimerkiksi roikkuvia silmäluomia tai kohotetaan laskeutunutta otsaa. Myös kasvojenkohotukset, rintojen kohotukset ja rasvaimut soveltuvat ikääntyville ihmisille erittäin hyvin, HYKS:n plastiikkakirurgian vastaava ylilääkäri ja professori Hannu Kuokkanen sanoo.

Normaaliin ikääntymiseen kuuluvia muutoksia ei korjata julkisessa terveydenhuollossa vaan yksityisellä puolella.

– Yksi osa-alue, joka tuntuu olevan maailmalla nousussa mutta Suomessa vielä vähäistä, on käsien esteettinen kirurgia. Ikääntyneistä käsistä esimerkiksi poistetaan näkyviä laskimoita ja kyhmyjä. Saatetaan myös tehdä niin sanottu handlift eli käden ihon kiristys. Rasvansiirtoakin käytetään paljon tekemään käsistä täyteläisemmän näköiset.

Joitakin ikääntyviä kiinnostavat vaginankiristysleikkaukset.

– Naisten sukuelimiin liittyvä esteettinen kirurgia on ylipäätään maailmalla nouseva alue. Tehtäviä toimenpiteitä ovat esimerkiksi pienten häpyhuulten pienennys, rasvansiirrot ja vulvan nuorennustoimenpiteet. Niiden suosio on aika lailla nousussa Yhdysvalloissa, Etelä-Amerikassa ja Etelä-Euroopassa, mutta Suomessa se on vielä aika vähäistä, Kuokkanen sanoo.

"Pääkaupunkiseudulla kaikenkarvaisia yrittäjiä"

Plastiikkakirurgian erikoislääkäri Asko Salmi kertoi Huomenta Suomessa huhtikuussa 2014, että alalla on paljon myös epämääräisiä yrittäjiä, joiden aikaansaannoksia joudutaan korjailemaan.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja