Intiassa koronaan kuolleita todennäköisesti moninkertaisesti arvioituun nähden

4:22
Katso video: Suomalainen asukas kertoi toukokuussa, miksi yksi Intian osavaltioista oli selvinnyt pahasta koronatilanteesta muita osavaltioita paremmin.

Toukokuun puolivälissä Intiassa kuoli virallisesti pahimmillaan yli 4 000 ihmistä päivittäin koronaviruksen aiheuttamaan tautiin. Todellisuudessa luku oli merkittävästi korkeampi, The Economist uutisoi.

Intiassa koronatartuntojen ja kuolemien määrä on ollut laskussa viime aikoina. Viimeisen viikon aikana on keskimäärin todettu 74 000 päivittäistä tapausta.

Pandemian pahimman aallon rauhoituttua on alkanut käydä entistäkin selvemmäksi, etteivät Intian viralliset koronaluvut todennäköisesti pidä paikkaansa.

Yleisesti esitetty arvio on ollut, että Intiassa on ollut 5–7 kertaa enemmän koronasta johtuvia kuolemantapauksia kuin mitä on tilastoitu. Luku perustuu niin sanottuihin ylimääräisiin kuolemantapauksiin pandemian aikana.

Virginian yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan Intiassa on kuollut koronan aikana 1,8–2,4 miljoonaa sellaista ihmistä, jotka tavallisissa oloissa olisivat hengissä, The Economist kertoo.

Telangana-osavaltiossa vakuutuskorvausten perusteella tehty tutkimus puolestaan väittää, että koronakuolemia on ollut kuusi kertaa tilastoitua enemmän.

Myös erilaisten kyselytutkimusten pohjalta on arvioitu, ettei Intian antamiin virallisiin lukuihin voi luottaa.

Intiassa on virallisesti kuollut 382 000 ihmistä koronaviruksen aiheuttamaan tautiin.

Lue myös: 

Videot

Uusimmat

Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja