Tuore tutkimus luo jyrkän epäilyksen Intian koronatilanteesta: Delhissä tartuntojen määrä voi olla jopa liki 5 miljoonaa eli 40-kertainen ilmoitetusta

Lähes neljäsosalla Intian pääkaupungin Delhin väestöstä on nyt tai on ollut koronavirus, arvioidaan tuoreessa tutkimuksessa.

Yli 20 miljoonan asukkaan Delhissä olisi testitulosten mukaan yhteensä noin 4,7 miljoonaa koronatartunnan saanutta.

Tutkimuksen teki Intian kansallinen sairauksien torjuntakeskus. Sen yli 21 000:lle satunnaisesti valitulle delhiläiselle tekemät verikokeet kertoivat, että liki 24 prosentilla oli koronaviruksen vasta-aineita.

Tutkimuksen tulos luo epäilyksen Intian ilmoittamien virallisten tartuntalukujen paikkansapitävyydestä niin Delhistä kuin koko maastakin.

Intiasta tuli viime viikolla kolmas maa Yhdysvaltojen ja Brasilian jälkeen, jossa todettujen koronatapausten määrä nousi yli miljoonaan. Moni asiantuntija on kuitenkin sanonut, että jos ja kun testausnopeus on Intiassa alhainen, todellinen tartuntamäärä voi olla paljon suurempi.

Delhissä on virallisten lukujen mukaan ollut 125 000 koronatartuntaa. Todellinen luku saattaa verikokeen tulosten mukaan olla 40-kertainen.

Keskiviikkona Intian terveysministeriö ilmoitti, että maassa on tähän mennessä ollut yhteensä 1,19 miljoonaa koronavirustapausta ja lähes 29 000 koronavirukseen liittyvää kuolemaa.

Päivittäiset uudet todetut koronatapaukset ovat vähentyneet Intiassa tasaisesti viime viikkoina.

Tiistaina kirjattiin alle 1 000 uutta tartuntaa, kun päivittäinen luku oli kesäkuun lopulla lähes 4 000.

Lue myös:

    Uusimmat