Intian koronapainajaisen karmea seuraus: Sairaaloissa jäljellä happea enää tunneiksi –  uusia tartuntoja jopa yli 270 000 päivässä

1:18
Intiassa todettu yhteensä 15 miljoonaa koronatartuntaa – terveydenhuolto romahtamassa

Maan koronatilanne on pahentunut nopeasti.

Intiassa sairaaloista on paikoin loppumassa lääkkeellinen happi, kertovat brittilehti Guardian ja intialainen India Today. Taustalla on maan nopeasti pahentunut koronatilanne.

Suurkaupunki Delhin hallinto pyysi keskiviikkona apua sosiaalisessa mediassa, kertoo Guardian. Hallinnon mukaan Delhin suurissa julkisissa sairaaloissa oli happivarastoja enää noin 8–24 tunniksi ja joissain yksityissairaaloissa vain 4–5 tunniksi.

Pulaa hapesta on myös muissa osavaltioissa, kertoo India Today. Lehden mukaan useissa osavaltioissa on viime viikkojen aikana kuollut koronapotilaita, koska lääkkeellistä happea ei ole ollut saatavilla.

Delhiläinen GTB-sairaala sai keskiviikkoyönä happitoimituksen viime hetkillä. Happikuljetus saapui sairaalalle puoli kahdelta keskiviikkoyönä, kun happivarastojen oli arvioitu riittävän enää noin puoli tuntia, India Today kertoo. Sairaalassa on 500 vakavasti sairasta koronapotilasta.

–  Kun näimme säiliöauton saapuvan, koko henkilökunta oli kyynelissä, kuvaili nimettömänä pysyttelevä lääkäri lehdelle.

Intiassa on viime päivinä raportoitu suurempia koronatartuntalukuja kuin kertaakaan aiemmin. Uusia tartuntoja on todettu pahimmillaan yli 270  000 vuorokaudessa, selviää muun muassa Maailman terveysjärjestö WHO:n tilastoista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja