Koronapotilaan isän tuska: "Meille sanotaan, että lähtekää muualle" – tila ja lisähappi loppumassa Intian sairaaloista

Intiassa koronatilanne vaikeutuu entisestään – tartuntatapaukset ovat nousseet räjähdysmäisesti maaliskuusta lähtien 2:03
Katso videolta, kuinka paikalliset kommentoivat New Delhin koronatilannetta.

Viime viikkoina maailman koronauutisten kärjessä on ollut Intian entistä paheneva tilanne. Maan terveydenhoitiojärjestelmä on romahtamaisillaan, kun koronatartuntojen määrä nousee uusiin ennätyksiin. 

Intian koronakriisi synkistyy entisestään. Maaliskuusta lähtien tartuntamäärät ovat räjähtäneet ennätyslukemiin. Pelkästään eilisen aikana maassa todettiin 332 503 uutta koronatapausta.

"Sairaalat eivät ota meitä vastaan"

Maan terveydenhuoltojärjestelmä on äärimmäisen koetuksen alla, kun tila ja happi loppuvat sairaaloista. 

Tällä hetkellä potilaita käännytetään pois sairaaloiden porteilta. 

– Poikani on 32-vuotias ja hänellä on vakava korona. Mutta sairaalat ei ota meitä vastaan. He sanovat, että lähtekää muualle, täällä ei ole sänkyjä eikä happea, kertoo newdelhiläinen mies. 

"Emme pysty keskittymään hoitotyöhömme"

Tehohoidossa olevien potilaiden kannalta lisähappi on elintärkeää.  

Intian sairaaloissa vallitsee kuitenkin hapen puute, eivätkä sairaalat saa toimituksia ajoissa. 

– Toimitusketjussa on vakavia ongelmia. Toimitukset ovat epäsäännöllisiä ja epäluotettavia. Emme pysty keskittymään hoitotyöhömme, toteaa Apollo Hospital –sairaalan toimitusjohtaja P. Shiv Kumar. 

1,3 miljardin asukkaan maassa on todettu yli 16 miljoona tartuntaa. Viruksen seurauksena on tähän mennessä menehtynyt lähes 187 000 ihmistä. 

Näitä tilastoja pidetään kuitenkin paljon pienempinä todelliseen tapausmäärään nähden. 

Tartunnat lähtivät leviämään, kun maan viranomaiset sallivat uskonnollisiin juhliin, poliittisiin tilaisuuksiin ja urheiluotteluihin osallistumisen. 

Lue myös:

    Uusimmat