Koronapotilaita kuoli jälleen tulipalossa Intiassa – sairaaloiden tilanne kriittinen

Intiassa 13 koronapotilasta on kuollut sairaalan tulipalossa Mumbain lähistöllä, kertoivat terveysviranomaiset perjantaina. 

Vijay Vallabh -sairaalan osastolla oli yhteensä 17 potilasta, kun tuli pääsi irti. Vain neljä potilasta saatiin pelastettua.

Intian sairaalat ovat täpötäynnä koronapotilaita, ja sairaaloita ovat sen lisäksi riivanneet toistuvat onnettomuudet. Aikaisemmin kuluvalla viikolla 22 koronapotilasta kuoli samassa Maharashtran osavaltiossa, jonka pääkaupunki Mumbai on, kun happijärjestelmään tuli vika.

Tämän lisäksi Maharashtrassa on viime ja tässä kuussa tapahtunut kaksi muuta sairaalapaloa, joissa on kuollut yhteensä 15 koronapotilasta.

"Alle tunnin happivarastot jäljellä"

Koronapotilaiden hoidossa elintärkeä happi on niin ikään loppumassa sairaaloista. Perjantaina aamulla useat sairaalat lähettivät sosiaalisessa mediassa viestejä, jonka mukaan happivarastot olivat loppumassa tuntien sisällä, ja kymmenet tehohoidossa olevat potilaat olivat vaarassa kuolla.

– SOS. Alle tunnin happivarastot jäljellä. Olemme odottaneet luvattuja toimituksia kello yhdestä yöllä, aneli maan suurimpiin yksityisiin sairaalaketjuihin kuuluva Max Healthcare perjantaina.

Intian pääministerin Narendra Modin oli määrä pitää ainakin kolme kriisikokousta happivajeesta ja sairaaloiden lääkepulasta perjantain aikana. 

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja