Mainos

Intia huolestunut Pakistanin tilanteesta

Intian pääministeri Atal Behari Vajpayee sanoi tänään olevansa huolestunut naapurimaan Pakistanin poliittisesta kuohunnasta. Sotilaat kaappasivat vallan Pakistanissa eilen. Vajpayeen mukaan Intia aikoo jatkaa ystävällisten suhteiden rakentamista Pakistanin kanssa, mutta tähän tarvitaan myös oikeaa ilmapiiriä Pakistanin puolelta.

-Tarkkailemme tilannetta ja pidämme itsemme ajan tasalla, Vajpayee sanoi lausunnossaan, jonka hän antoi pian sen jälkeen, kun hän oli vannonut virkavalansa maan uutena pääministerinä.

Intian puolustusministeri George Fernandes totesi puolestaan, ettei maiden välisellä rajalla ole ollut havaittavissa mitään tavallisuudesta poikkeavaa.

-Intia ei kärsi vallankaappauksesta. Meidän demokratiamme on toiminut hyvin vaalien jälkeen. Pakistanissa demokratia on epäonnistunut ja se huolestuttaa meitä, hän sanoi. Intian asevoimat asetettiin heti vallankaappauksen jälkeen valmiusasemiin.

EU tuomitsi Pakistanin vallankaappauksen

Euroopan unioni tuomitsi tänään Pakistanin sotilasvallankaappauksen, jolla syrjäytettiin demokraattisesti valittu hallitus. Samalla unioni vaati Pakistania palaamaan siviilihallintoon.

-EU ei voi missään tapauksessa hyväksyä epädemokraattisia toimia missään valtiossa ja kehottaakin sen vuoksi Pakistanin asevoimia kunnioittamaan demokratiaa ja parlamentaarista prosessia, sanottiin puheenjohtajamaa Suomen antamassa lausunnossa.

EU on lausunnon mukaan syvästi huolissaan siitä, mitä seurauksia kaappauksella on Etelä-Aasian alueelliseen vakauteen.

Venäjällä vakava huoli Pakistanin tilanteesta


Pakistanin sotilasvallankaappaus, jossa pääministeri Nawaz Sharif syöstiin vallasta, on aiheuttanut "vakavaa huolta" Venäjällä, sanoi Venäjän ulkoministeriö tänään. Ulkoministeriö huomautti lausunnossaan, että Pakistanin armeijan pitkän aikavälin suunnitelmat hallituksensa suhteen eivät ole vielä selvillä. Venäjä toivoi, että Pakistan palaa takaisin demokratiaan. Ulkoministeriön mukaan Venäjän lähetystö ja konsulaatti toimivat kuitenkin normaalisti Islamabadissa, ja Pakistanissa olevat venäläiset ovat turvassa.
(STT-AFP-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.