Lukon pelaajat reagoivat hienosti koronaviruksen aiheuttamaan ahdinkoon – "Vapaamatkustajille ei ole tilaa"

4:49
Korona rusentaa jääkiekon SM-liigaa – "Seurojen talous ja tulevaisuus on täysin auki"

Rauman Lukon pelaajat ja valmennusjohto ovat lupautuneet leikkaamaan palkkojaan koronaviruspandemian aiheuttaman talousahdingon hillitsemiseksi.

Lukko tiedotti torstai-iltana, että seura, pelaajat ja valmennus pääsivät yhteisymmärrykseen palkkojen leikkaamisesta. Tiedotteen mukaan seuran neuvottelut sujuivat hyvässä hengessä.

Lukon pelaajia neuvotteluissa edustanut Heikki Liedes ymmärtää koronaviruksen aiheuttaman poikkeustilanteen täysin. Alusta asti oli selvää, että pelaajat haluavat kantaa kortensa kekoon. 

–  Kaikki me pelaajat olimme hyvin ymmärtäväisiä tässä asiassa. Kun kuulimme Lukon toimistoa ja ravintolatoimea koskevien yt-neuvotteluiden alkaneen, koimme myös meidän velvollisuudeksi kantaa kortemme kekoon, Liedes kertoo seuran tiedotteessa.

– Nämä talkoot kuuluvat meille kaikille jo ihan pelkästään yleisen yhteiskuntavastuun merkeissä, eikä vapaamatkustajille ole tilaa tässä asiassa. Olimme myös pelaajien keskuudessa yhtä mieltä halustamme menestyä ensi kaudella, ja tällä ratkaisulla pystymme omalta osaltamme parantamaan sen edellytyksiä, Liedes kommentoi.

SM-liigakausi päättyi ennenaikaisesti jo runkosarjaan koronaviruksen suuren leviämisriskin vuoksi. Moni SM-liigaseura onkin kohdannut jo suuria taloudellisia haasteita ja aloittanut henkilökuntaansa koskevat yt-neuvottelut tilanteen hillitsemiseksi.

Lue myös

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja