Kärpätkin ryhtyi sopeuttamistoimiin koronaviruksen vuoksi – pelaajat leikkaavat palkkojaan, työntekijöitä lomautetaan

Kärpät on tehnyt sopeuttamistoimia koronaviruksen aiheuttaman talousahdingon hillitsemiseksi. Osana näitä toimia pelaajat leikkaavat palkkojaan.

Koronavirus on aiheuttanut harmaita hiuksia liki kaikille suomalaisille seuroille. Useat SM-liigaseurat ovat jo ilmoittaneet lomautuksistaan ja palkkaleikkauksistaan. Nyt kyseisten seurojen joukkoon on liittynyt myös Kärpät, joka tiedotti omista toimistaan keskiviikkona. 

Kärpät pääsi yhteisymmärrykseen joukkueen pelaajien kanssa palkkaleikkauksista. Konkarihyökkääjä Jussi Jokisen mukaan pelaajat halusivat alusta alkaen kantaa kortensa kekoon seuran hyväksi. 

– Meillä oli joukkueen sisällä alusta asti selvää, että ehdottomasti osallistumme näihin talkoisiin. Meidän mielestämme tämä ratkaisu oli kaikkien osapuolten kannalta reilu, Jokinen kertoo seuran tiedotteessa. 

Juttu jatkuu kuvan alla. 

Pelaajien palkkaleikkausten lisäksi Kärpät lomauttaa muita työntekijöitään. Nämä lomautukset jaksottuvat kevään ajalle. Kärppien toimitusjohtaja Tommi Virkkunen jakaa vuolaan kiitoksen seuran kaikille työntekijöille joustamisesta.

– Haluan kiittää koko organisaatiota siitä, että olemme pystyneet vaikeassa tilanteessa kommunikoimaan avoimesti ja päättämään asioista yhdessä. Näillä toimenpiteillä pystymme turvaamaan sitä, että olemme jatkossakin kilpailukykyisiä sekä urheilullisesti että taloudellisesti, Virkkunen toteaa.

Kärpät on aloittanut jo valmistautumisensa tulevaan kauteen. Joukkue harjoittelee toistaiseksi itsenäisesti jaettujen harjoitusohjelmien mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat