Insuliinisurmien tutkintaan lisäaikaa

Poliisi kaipaa lisätietoja muun muassa siitä, mistä insuliini on hankittu tai anastettu. Kahdesta murhasta ja kahdesta murhan yrityksestä epäilty ylöjärveläisnainen pysyy vangittuna.

Ylisen insuliinisurmien poliisitutkintaan pyydetään todennäköisesti lisäaikaa, arvioi tutkintaa johtava rikoskomisario Paavo Tuominen keskusrikospoliisista. Alkuperäinen takaraja syytteen nostamiselle on marraskuun puoliväli.

Ylisen kuntoutuskeskuksessa Ylöjärvellä työskennelleen hoitajan epäillään surmanneen kaksi laitoksen kehitysvammaista asukasta heinä-elokuussa. Poliisi tutkii myös kolmannen asukkaan mahdollista surmaamisyritystä.

Naista epäillään lisäksi alle yksivuotiaan lapsen murhan yrityksestä.

Kaikissa tapauksissa on poliisin tietojen mukaan käytetty insuliinia. Vainajien verinäytteet lähetetään mahdollisesti Saksassa toimivaan laboratorioon tutkittavaksi, jotta insuliinin rakenteesta saadaan tarkempi selvyys.

Tuomisen mukaan laboratorioon on tässä vaiheessa lähetetty rikoksiin liittymättömiä koenäytteitä, joista saatavien tulosten perusteella arvioidaan jatkotoimia. Insuliinin tyypin ja molekyylirakenteen perusteella poliisi pyrkii saamaan selville esimerkiksi sen, mistä lääke on hankittu tai anastettu.

Rikoksista epäilty nainen on edelleen vangittuna. Poliisi on jatkanut hänen entisten työtovereidensa ja muiden mahdollisten todistajien kuulusteluja. Ennen Ylisen kuntoutuskeskusta nainen työskenteli Nokian terveyskeskuksen vuodeosastolla.

(MTV3-STT)

(17.8)

(17.8)

(16.8)

(16.8)

(16.8)

(15.8.)

Lue myös:

    Uusimmat