Instagram parantaa turvallisuutta monin eri keinoin – myös kaksivaiheinen tunnistautuminen tarjolle

Instagram on lähiaikoina saamassa mittavan päivityksen tietoturvaansa, kerrotaan sovelluksen blogissa. Tulossa on muun muassa lisää keinoja kuuluisan tilin autenttisuuden varmistamiseksi sekä odotettu mahdollisuus kaksivaiheiseen tunnistautumiseen.

Kuka tahansa voi vastaisuudessa hakea tilinsä vahvistamista, mikä käytännössä ilmenee sinisenä merkkinä profiilin yhteydessä. Kyseinen merkki varmistaa, että profiili todellakin kuuluu sille toimijalle, mitä se esittää. Instagram ei tietenkään takaa vahvistetun profiilin merkkiä kaikille sitä hakeville, mutta mikäli tili täyttää asetetut reunaehdot, voi profiilin aidoksi vahvistaminen hyvinkin onnistua. Vahvistettu-merkin saamiseksi tilin on oltava autenttinen, yleinen, ainutkertainen sekä esitettävä huomattavan tunnettua henkilöä tai vaikkapa yritystä.

Instagramissa voi jatkossa myös hyödyntää kolmannen osapuolen sovelluksen avulla toteutettavaa kaksivaiheista tunnistautumista, kuten muutamissa muissakin sosiaalisen median sovelluksissa. Tieto on huojentava, sillä hiljattain tapahtuneessa tietomurrossa sadat käyttäjät menettivät tilinsä hallinnan kokonaan venäläishakkerien hyökättyä. Kaksivaiheisen tunnistuksen saa aktivoitua sovellusasetusten kaksivaiheinen tunnistautuminen -valikosta.

Viimeisenä uudistuksena Instagram helpottaa tulevaisuudessa myös itse perehtyä profiilin aitouteen. Jokaisen profiilin yhteydestä löytyvällä infopainikkeella voi vastedes tarkistaa tilin rekisteröidyn kotimaan, luomispäivän sekä muun muassa mahdolliset käyttäjänimen vaihdot viimeisen vuoden ajalta.

Instagramin uudet tietoturvaominaisuudet on nyt julkaistu, ja ne ilmestyvät käytettäviksi muutamien vuorokausien kuluessa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja