Instagram ja Facebook uudistivat yhteisönorminsa – näissä yhteyksissä härskien emojien käyttö on kiellettyä

Ovatko videolla kerrotut Instagram-vinkit sinulle tuttuja?

Facebook ja Instagram ovat kieltäneet tiettyjen seksuaaliseksi vihjailuksi tulkittujen emojien käytön asiayhteyksissä, joiden voidaan tulkita olevan pyyntö tai tarjous esimerkiksi seksikaupasta.

Instagram ja Facebook ovat kieltäneet "kontekstiherkkien" emojien käytön seksuaalisesti vihjailevissa asiayhteyksissä, kertoo muun muassa Daily Mail -sivusto. Jos kieltoa rikkoo, voidaan käyttäjä poistaa somepalvelusta, kertoo The Sun.

Emojeita ei ole mainittu nimeltä

Heinäkuussa Facebook päivitti yhteisönormit-ohjeistuksensa liittyen seksuaaliseen ilmaisuun palveluissaan. Yhteisönormien mukaan palvelussa ei hyväksytä sitä, että sisällöllä edistetään, kannustetaan tai järjestetään seksuaalisia tapaamisia aikuisten kesken. Tavoitteena on myös rajoittaa "seksuaalisesti avointa kieltä", joka voi johtaa seksin tavoittelemiseen.

"Kontekstiherkät ja tavallisesti seksuaaliseksi tulkitut emojit ja emojien muodostamat merkkijonot" ovat kiellettyjä, kun niiden yhteydessä on suorasti tai epäsuorasti ilmaistu pyyntö tai tarjous alastonkuvista, seksistä, seksikumppaneista tai keskustelusta seksichateissa- ja keskustelualustoilla. Mitään tiettyjä emojeja ei ole mainittu nimeltä, mutta perinteisesti esimerkiksi munakoiso-emojia on käytetty vihjailevassa merkityksessä.

Yhteisönormien mukaan sisällön voidaan katsoa rikkovan sääntöjä, jos se sisältää kriteerin tarjouksesta tai pyynnöstä, ja jos siinä samalla suorasti tai epäsuorasti pyydetään tai tarjotaan seksikauppaa. Sisältö ei riko sääntöjä, jos siinä ei pyydetä tai tarjota seksikauppaa, eli pelkän emojin lähettämisestä ei rangaista.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja