Instagram kieltää "plastiikkakirurgiaa muistuttavat" filtterit

0:58
Totuus siloteltujen kuvien taustalla: Tältä elokuvatähdet ja mallit näyttävät ilman meikkiä.

Instagram kieltää ja poistaa kauneuskirurgisia toimenpiteitä muistuttavat filtterit.

Instagram kieltää kauneuskirurgiaa muistuttavat filtterit. Palvelu ei enää salli kuvanmuokkausta, joka muistuttaa plastiikkakirurgisia toimenpiteitä. Efektit, kuten huulten pullistaminen ja kasvojenkohotus, kielletään, kertoo BBC.

Syynä poistoon terveyshuolet

Instagramin mukaan kiellossa on kyse terveyshuolista.

– Haluamme, että filtterit ovat positiivinen kokemus ihmisille, yhtiön edustaja sanoo.

Instagram poistaa nyt käytössä olevat filtterit ja kieltää samantapaiset efektit myös jatkossa.

Kehittäjä: Filtterin ideana ei ollut esitellä "täydellisyyttä"

Elokuusta 2019 alkaen Instagramiin on voinut luoda omia virtuaaliefektejä. Esimerkiksi filtterit FixMe ja Plastica luovat käyttäjän kasvoille plastiikkakirurgiamaisia efektejä.

Tältä näyttää FixME. Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

– FixMen piti aina olla vain kritiikkiä plastiikkakirurgiasta ja näyttää, miten epäupea prosessi se mustelmineen ja tussimerkkeineen on, FixMen kehittäjä Daniel Mooney kuvaa.

Danielin ideana ei siis ollut esitellä "täydellisyyttä", vaikka hän kertookin ymmärtävänsä Instagramin kiellon.

– Niin kauan kuin osa eniten seuratuista tileistä Instagramissa on rankasti kirurgian avulla "paranneltujen" ihmisten tilejä, kirurgiafilttereiden poistaminen ei muuta paljon mitään.

"Pitkäaikaiset vaikutukset vaikutuksille alttiisiin käyttäjiin tulevat koko ajan selvemmiksi"

Osa käyttäjistä on kuitenkin filtterien kieltämisestä tyytyväinen.

– Instagram kieltää plastiikkakirurgiafiltterit, mutta miksi se kesti niin kauan? Se, mikä alkoi koiranaamoina ja sateenkaaren värisenä oksennuksena, on muuttunut paljon pahaenteisemmäksi, The National -sivusto kuvaili filttereitä.

Netissä moni käyttäjä vitsailee "näyttävänsä filtteröidyn kuvan plastiikkakirurgilleen". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Netissä moni käyttäjä vitsailee "näyttävänsä filtteröidyn kuvan plastiikkakirurgilleen". Jos julkaisu ei näy, katso se täällä.

Muokatut kuvat ovat monissa sovelluksissa arkea, ja myös ihoa ja sen virheitä silottavia efektejä käytetään paljon. The National uskoo, että kuvien jatkuva muokkaaminen saa huomion kiinnittymään omien kasvojen virheisiin silloin, kun vastassa on muokatun todellisuuden sijaan pelkkä peili.

– Isossa kuvassa sosiaalinen media on edelleen nuori, ja sen pitkäaikaiset vaikutukset vaikutuksille alttiisiin käyttäjiin tulevat koko ajan selvemmiksi. Se, että Instagram tunnistaa tämän ja tekee asialle jotain, on todellakin askel oikeaan suuntaan. On aika poistaa filtteri ennen kuin käy niin, että emme enää tunnista itseämme.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja