Mainos

Inkoolaisella ratsastustallilla ei pelätä liukkaita kelejä – nuoret naiset keksivät keinon, miten lantaa pystyy kätevimmin kärräämään jäisellä pihalla

0:40
Alisa ja Elena ottavat hevostallilla liukkaista keleistä kaiken hauskuuden irti.

Suomessa tuskaillaan tällä hetkellä liukkaiden kelien kanssa, mutta inkoolaisen hevostallin Alisa Virpi ja Elena Wuorimaa ottavat haastavista keliolosuhteista kaiken hauskuuden irti. Koska kengillä kävely jäällä on vaikeaa, päättivät nuoret naiset ottaa avuksi luistimet.

Nuoret naiset tekivät tallitoimistaan hauskan videon, joka on kerännyt sosiaalisessa mediassa suurta suosiota. Videon alussa Alisa Virpi tuskailee talliaskareiden parissa umpijäässä olevalla tallipolulla. Kottikärryillä eteneminen on varsin hankalaa peilikirkkaassa mäessä.

Meno muuttuu kuitenkin erikoisemmaksi, kun tallisaappaat vaihtuvat vitivalkoisiin luistimiin ja talvitakin alta pilkistää sähkönsininen tyllihame.

Työt hoituvat luistimilla

Tallityöt luistimilla vaikuttavat hyväntuulisella videolla hoituvan varsin mallikkaasti, aina lannan kärräämisestä hevosen taluttamiseen.

Videon ovat tehneet kaksi alle parikymppistä lännenratsastuksen harrastajaa Alisa Virpi ja Elena Wuorimaa. Nuoret pyörittävät Inkoossa omaa ratsastukseen keskittyvää Wilhelmsro Ranch 4h-yritystään.

Virpi ja Wuorimaa kertovat, että he keksivät idean luistinvideolle hankalien olosuhteiden takia. Videon huima suosio yllätti heidät.

– Täällä on ollut niin liukasta, että tallihommien tekeminen on ollut hankalaa viime aikoina. Halusimme tehdä lyhyen klipin jäällä, mutta sitten ideoita tuli vain lisää. Täällä koko iso pihapiiri on jäässä, joten videon tekeminen oli helppoa. Julkaisimme videon Instagramin lisäksi Facebookin Talliniksit-ryhmässä, jossa se keräsi minuuteissa satoja tykkäyksiä ja ihailevia kommenteja.

Aiemmin nuoret naiset ovat tehneet sosiaaliseen mediaan lähinnä hevosvideoita.

– Näistä hauskoista huumorivideoista ihmiset tuntuvat tykkäävän, kun on hyvää musiikkia ja kaikki pystyvät samaistumaan liukkauteen.

Ideoita syntyy muun muassa kisamatkoilla

Nuoret ovat harrastaneet ratsastusta lapsuudesta lähtien. Molemmat keskittyvät lännenratsastukseen.

Elena Wuorimaa kertoo kiertävänsä kansainvälisiä kisoja kilpaillen lännenratsastuksen kuninkuuslajina pidetyssä reiningissä. Myös Alisa Virpi kertoo olevansa eniten kallellaan reiningin suuntaan.

– Olen kiertänyt paljon kansainvälisissä kisoissa ja viime kesänä sain EM-hopeaa yhdessä luokassa, Wuorimaa kertoo.

– Kierrämme paljon kisoja yhdessä ja siellä samalla kun kehitämme omaa juttuamme, niin haluamme pitää myös hauskaa. Ideat videoille syntyvät hetkellisinä päähänpistoina ja kuvaamme niitä mahdollisuuksien mukaan, lännenratsastajat toteavat.

Alisa Virpi ja Elena Wuorimaa eivät osaa sanoa, syntyykö ”luistinratsastuksesta” uutta lajia, mutta ainakin viraalivideon perusteella monet tykkäävät ajatuksesta.

– Ei sitä koskaan tiedä. Varovainen pitää ainakin olla, vaikka onneksi vielä meille ei ole mitään sattunut, Virpi ja Wuorimaa naurahtavat.

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja