Nelikymppiset suomalaisäijät yrittivät opetella nuorten muotitanssin – videolla jo 200 000 katselua: "Aikamoinen koordinaatiohaaste"

5:15

Kolmen suomalaisen keski-ikäisen miehen tekemä video, jossa he opettelevat hittitanssi flossausta, on noussut suureksi somehitiksi. Video on kerännyt Facebookissa jo yli 200 000 katselukertaa, mikä on Suomen mittakaavassa jo aikamoinen saavutus.

Katso yltä nettihitiksi noussut flossaus-video!

Videon takana on koomikkokollektiivi Vanhat pierut, jonka jäseniin kuuluvat Antti Akonniemi, Joni Suikeli ja Ville Kormilainen. Kaikki kolme miestä tekevät stand up -komiikkaa, ja Vanhat pierut -Facebook-tilin ideana on kehittää sosiaalisessa mediassa toimivia huumorivideoita, ja samalla edesauttaa stand upin kirjoittamista ja pitää ajattelu virkeänä.

– Olemme tehneet jonkin aikaa videoita ja miettineet, voisimmeko tehdä samantyyppistä sisältöä aikuiselle kohderyhmälle, kun mitä nuoret tubettajat tekevät nuoremmalle yleisölle, viestintäkonsulttina toimiva Ville Kormilainen kertoo MTV Digille.

– Siitä tuli ajatus, että tuo flossaus näyttää lyövän hyvin läpi nuoremmassa kohderyhmässä, että ehkä aikuisetkin siitä jo jotakin tietää. Päätettiin kokeilla, olisiko se sellainen aihe, joka kiinnostaisi.

Flossaus lähti amerikkalaiselta teinipojalta

Flossauksen aloitti amerikkalainen teinipoika Russell Horning, joka alkoi jakaa tanssityylistä videoita Instagram-kanavalleen. Maailmanlaajuiseksi trendiksi tanssi nousi viime vuonna, kun Horning kutsuttiin flossaamaan laulaja Katy Perryn keikalle Saturday night live -ohjelmaan.

Kotimaisten kielten keskus selittää, että flossaus tulee englannin kielen sanoista floss dance. Floss tarkoittaa hammasvälien puhdistamista hammaslangalla.

Siitä tavallaan tanssissakin on kysymys: flossaajat heiluttavat lantiotaan puolelta toiselle ja käsiään edestakaisin lantion edessä ja takana kuten hammaslankaa liikutetaan hampaiden välissä.

Apuna flossausopettaja

Flossausta on Vanhojen pierujen videolla opettamassa tanssiopettaja Päivikki Koskinen. Ensin aloitetaan lantiosta.

– Miltä tämä nyt tuntuu? Päivikki kysyy videolla.

"Helvetin tyhmältä" ja "mä vihaan itseäni", kuuluu miesten suusta.

– Mä luulen Ville, että sulla on joku aivoverenvuoto, kommentoi Antti videolla.

– Se on vitutuksen väri, Kormilainen toteaa myöhemmin.


Jos kuva ei näy, voit katsoa sen täältä.

"Aikamoinen koordinaatiohaaste"

Haasteita miehillä näyttää riittävän, vaikka opettaja kuinka yrittää saada miehiä muistamaan rentouden ja oikeat käsien ja lantion suunnat. Kormilainen kokeilee tanssia jopa reppu selässä, kuten Russell Horning konsanaan, mutta sekään ei tuo haluttua lopputulosta.

Oliko flossaus haastavampaa kuin mies kuvitteli?

– Oli huomattavasti haastavampaa. Kaksi ruumiinosaa liikkuu eri aikaan eri suuntaan, kyllä se on aikamoinen koordinaatiohaaste, Kormilainen naurahtaa.

Kormilainen kertoo, että he tiesivät, että videossa olisi elementtejä hittivideoksi ja se oli hauska, mutta suurta suosiota oli silti vaikea arvata. Video on kerännyt noin viikossa jo yli 200 000 katselukertaa.

Lisää huumorivideoita on Kormilaisen mukaan tulossa. Ainakin luvassa on koiranruoan syöntiä, mies paljastaa.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja