Inhoatko siivoamista? Näin saat kodin puhtaaksi nopeasti!

Siivoaminen ei taatusti ole kaikkien mielipuuhaa, mutta valitettavasti se kuuluu askareisiin, joita et voi olla tekemättä. Pyri siis vitkuttelun sijaan olemaan mahdollisimman tehokas. Kokosimme vinkit, joiden avulla saat kodin puhtaaksi nopeasti.

Vitkuttelu tekee siivoamisesta vain ärsyttävämpää – oikea salasana on olla mahdollisimman tehokas. Kokosimme vinkit, joiden avulla pääset nopeasti ja helpommin eroon ärsyttävistä hommista.

Laita herätyskello soimaan

Päätä, että saat koko kodin puhtaaksi puolessa tunnissa. Laita herätyskello soimaan määrätyn ajan päähän ja ryhdy tositoimiin. Siten saat itsesi tehokkaaksi, etkä jää nipottamaan yksityiskohdista, sillä joudut siivoamaan mahdollisimman nopeasti.

Tärkeintä on nyt saada koti siihen kuntoon, että siellä on mukava oleskella. Loput sotkut, kuten pyykkien lajittelun ja lehtipinon läpikäynnin, voit jakaa osaprojekteihin.

Mainoskatkot hyötykäyttöön

Haluaisit katsella televisiota, mutta koti on kuin pommi? Päätä, että siivoat ensimmäisellä mainoskatkolla keittiön, seuraavalla laitat pyykit kuivumaan ja kolmannella imuroit. Kun ohjelmasi loppuu, olet saanut koko kodin siistiksi.

Keskity muuhun

Jos sinun pitäisi järjestellä vaatekaappisi tai silittää kasa pyykkiä, tee siitä oheistoimintaa: kuuntele samalla radiota tai katsele televisiota, ikävät kotityöt hoituvat siinä sivussa.

Tee pikaputsis joka ilta

Älä mene nukkumaan ennen kuin olet jättänyt keittiön siistiin kuntoon ja napsinut lattioilla lojuvat lehdet ja lelut pois. Pyri käyttämään tehokas vartti joka ilta siihen, että sinun on mukava herätä seuraavana aamuna suht siistiin kotiin.

Jos olet perheellinen, tee tästä tapa myös lapsille. He oppivat sen kyllä, jos siitä tulee jokailtainen rutiini ja pienikin lapsi voi auttaa lelujensa järjestelemisessä.

Sisusta koti niin, että sen siivoaminen on helppoa

Miksi jotkut kodit ovat aina niin siistejä? Salaisuus ei ole säännöllinen puunaaminen, vaan huomion kiinnittäminen oikeisiin asioihin: vähäinen määrä huonekaluja ja tavaraa saavat aikaan sen, että sotku ei helposti lähde käsistä.

Aloita siitä, että käyt vaikkapa muutaman päivän välein jonkin kohdan kodistasi läpi ja karsit tavaraa huomattavasti. Siivouskaappi, vaatekaappi ja keittiö ovat hyviä aloituspaikkoja. Ammattilaisjärjestäjät vinkkaavat tosin usein, että tavaran karsiminen kannattaa aloittaa kellarista, sillä sieltä todennäköisesti löydät suurimman läjän turhaketta ja saat siten lisätilaa muille tavaroille.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja