Mainos

Tee kevätsiivous tänä vuonna hieman eri tavalla – motivaatio nousee varmasti

Saako sana kevätsiivous sinussa aikaan kylmiä väreitä? Ei enää näiden vinkkien jälkeen!

Kuka on joskus väittänyt, että siivoamisen pitäisi olla tylsää? Pyydä ystäväsi mukaan tai lupaa palkita itsesi urakan jälkeen. Motivaatio nousee huomattavasti, kun teet siivouksesta ikävän rutiinin sijaan hieman hauskempaa. 

Tee kuukausisuunnitelma

Listaa ylös kuukauden jokaiselle päivällä yksi kohde, jonka aiot siivota. Puhdista peilit, pese mikro tai vie pahvit keräykseen. Kun teet yhden pienen asian joka päivä, huomaat kotisi kiiltävän puhtauttaan kuukauden päästä.

Osta uusia siivousvälineitä

Ovatko siivousvälineesi jo aikansa eläneitä? Uusien siivousvälineiden osto saa siivousmotivaatiosi taatusti kohdilleen. Uudella mopilla on huomattavasti helpompi pestä lattioita kuin ikivanhalla rätillä, vai oletko samaa mieltä?

Kuuntele lempimusiikkiasi

Ennen kuin alat siivoamaan, laita soimaan lempimusiikkiasi, jonka tahdissa siivoaminen käy kuin itsestään. Pölyt pyyhkiytyvät laulun ja tanssin ohessa ja ennen kuin huomaatkaan, kotisi on siistimpi kuin aikoihin.

Järjestä mukavaa ohjelmaa

Järjestä ystäviesi kanssa rento illanvietto tai lähde puolisosi kanssa syömään siivouspäivän jälkeisenä päivänä. Näin voit palkita itsesi hyvin tehdystä siivouksesta.

Pyydä ystäväsi mukaan

Pyydä ystäväsi mukaan siivoustalkoisiin ja lupaa tehdä sama myös hänelle. Yhdessä tekeminen on hauskaa ja helpottaa huomattavasti urakkaa.

Osta kivoja lokeroita

Käy ostamassa käytännöllisiä, mutta kivan näköisiä lokeroita ja laatikoita. Laatikot on helppo tapa pitää koti järjestyksessä ja tavarat poissa työpöydältä.

Katso televisiota

Tämä on yksinkertainen, mutta tehokas neuvo. Television katseleminen saa ajan kulumaan nopeasti, kunhan pidät huolta siitä, että toiminta ei jää pelkkään television tuijotteluun. Esimerkiksi koriste-esineiden puhdistaminen sopii television katselun lomaan.

Selaa sisustuslehtiä

Selaa erilaisia sisustuslehtiä ja etsi niistä inspiraatiota oman kotisi kunnostamiseen. Huomio, millä tavalla lehdissä esitellyt kodit on saatu näyttämään upeilta ja tee itse perässä. Se ei välttämättä vaadi suuria ostoksia, vaan jo pelkkä tavaroiden uudelleenjärjestely riittää.

Osta itsellesi palkinto

Aloita kotisi sotkuisimmasta huoneesta tai kohteesta. Lupaa itsellesi, että tämän kohteen siivottuasi saat ostaa kotiisi jonkin uuden sisutuselementin tai itsellesi kasvohoidon. Tämän jälkeen muun talon siivoaminen tuntuu lasten leikiltä.

Seinät puhtaaksi ruokasoodalla? Katso video:

Lähde: Popsugar 

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.