Eikö siivoaminen huvita? Ota käyttöön nämä yhdeksän vinkkiä – kotityöt hoituvat entistä nopeammin

Siivoa koti näillä asiantuntijoiden vinkeillä nopeasti ja helposti!

Katso ylläolevalta videolta vinkit lavuaarin puhdistukseen oliiviöljyllä! Kumpi vie voiton ruokasooda vai öljy?

Imuroiminen, tiskaaminen, kaupassa käynti ja monet muut kodinaskareet ovat monille vain hommia, jotka yrittää saada joka viikko nopeasti pois alta. Asiantuntijoiden mukaan ihmiset käyttävätkin aivan liikaa aikaa siivoamiseen, ja tuoreessa tutkimuksessakin pesuaineiden on todettu heikentävän naisten keuhkojen toimintaa.

The Good Housekeeping Institute antaakin monta kelpo vinkkiä, miten kotityöt voi hoitaa niin, ettei niihin kulu aivan koko päivää.

Insituutin mukaan usein hoidamme hommat päivästä ja viikosta toiseen autopilotilla, emmekä välttämättä jää miettimään, olisiko jokin parempi tapa, jolla asian voisi hoitaa.

– Entä jos voisimme virtaviivaistaa tavallisia tehtäviämme ja säästää aikaa pyhittääksemme sen joihinkin muihin hauskempiin asioihin? 

Näin säästät aikaa siivouksessa

1. Laita ajastin 30 minuutin kohdalle, ja siivoa tässä ajassa niin paljon kuin ehdit ilman häiriötekijöitä.

2. Älä siivoa huonetta kerrallaan, vaan tee mieluummin tehtävä kerrallaan. Älä siis esimerkiksi pyyhi pölyjä vain kodin yhdestä huoneesta, vaan pyyhi kaikkialta asunnosta. Sama pätee niin imurointiin kuin ikkunoiden ja lattioidenkin pesuun.

3. Pidä jatkuvasti kauppalistaa tarvitsemistasi asioista. Älä kerää kauppalistaa kerralla, vaan lisää listaan tarvikkeita sitä mukaa, kun huomaat niiden puuttuvan.

4. Laita sanomalehden sivuja roskisten pohjalle imemään ylimääräistä nestettä. Roskapönttöjä ei tarvitse näin pestä joka viikko!

5. Suihkuta pesuainetta lavuaarin ja jätä se vaikuttamaan kymmeneksi minuutiksi saadaksesi parhaimman lopputuloksen ja minimoidaksesi hankausajan.

6. Viikkaa lakanoiden sisään yhteensopivat tyynyliinat. Näin voit säästää aikaa niiden etsinnässä ja tilaa kaapissa.

7. Laita käteen hiukan kostea sukka ja puhdista sillä ikkunan kaihtimet.

8. Pese pienet, vettä kestävät irto-osat, kuten jääkaapin hyllyt ja tuulettimen suodattimet, astianpesukoneessa.

9. Vähennä pesukoneen kierroksia ja ravistele vaatteita ryppyjen ehkäisemiseksi. Silittäminen on ainakin helpompaa, ehkä jopa tarpeetonta.

Lähde: Daily Mail

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja