Mainos

Inha: Korkovähennysoikeuteen ei kannata kajota

Suomen Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtaja Matti Inhan mukaan keskustelu korkovähennysoikeuden poistamisesta on mennyt väärille raiteille.

- Toki on ikävää, jos se poistetaan. Se on ollut hyvä psykologinen kannuste hankkia oma asunto, mutta taloudellisesti kyse on muutamista kympeistä kuukaudessa, Huomenta Suomessa vieraillut Inha sanoo.

Eilen asuntoministeri Jan Vapaavuori (kok) ennusti eilisessä Savon Sanomissa, että asuntolainojen korkovähennysoikeuteen on tulossa "maltillisia muutoksia" ensi huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen.

- On parempi hoitaa asuntoasioita kuntoon muilla tavoilla, Inha sanoo.

Inhan mielestä ongelmat ovat muualla. Esimerkiksi pääkaupunkiseudulla asuntotarjontaa on liian vähän.

- Pääkaupunkiseudulla rakennetaan liian vähän, ja tätä on jatkunut vuosikausia. Se, ettei ole riittävästi asuntoja, menee suoraan hintoihin. Kaavoitettua maata on tarjolla riittävästi, joten kaikkiin asuntojen rakentamista estäviin jarruihin pitäisi puuttua.

Suomessa moni taho on viime aikoina esittänyt huolensa siitä, että suomalaiset ovat ottaneet liian suuria asuntolainoja. Liian suureksi mitoitetun asuntolainan kanssa voi joutua pahoihinkin ongelmiin siinä vaiheessa kun korot lähtevät nousuun.

Inha korostaa, että asuntojen hintojen nousuvauhti erityisesti pääkaupunkiseudulla on ollut kova. Hän muistuttaa yksittäisiä perheitä miettimään oman hankinnan omien resurssien puitteissa.

- Ei pidä ahnehtia liikaa. Jos on kuitenkin jo tehnyt virhehankinnan, niin aina voi ottaa sivuaskeleen ja myydä asunnon.

(MTV3)

Katso Hypoteekkiyhdistyksen toimitusjohtajan Matti Inhan haastattelu (Huomenta Suomi 12.8.2010)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.