Indonesian lentoturman jäljiltä löytyi koskettava kuva pariskunnasta – miehen kohtalo paljastui sosiaalisessa mediassa: "Emme voineet aavistaa, että viikon kuluttua hän on poissa"

Uhrien etsinnät jatkuivat läpi yön Indonesiassa 0:56

Indonesian lentokoneturman jäljiltä tuskin löytyy eloonjääneitä, mutta merestä on löytynyt valtava määrä uhreille kuuluvia henkilökohtaisia esineitä.

Esineiden joukossa on esimerkiksi älypuhelinkotelo, jonka kannesta erottuu kuva pariskunnasta kävelemässä yhdessä sillan ylitse. Asiasta kirjoittaa BBC. 

Kuvan tarinaa alettiin välittömästi jäljittää sosiaalisessa mediassa ja pian selvisikin, että kuvassa on pariskunta, jonka mies nimeltään Wahjoe Noegrohantoro oli lennolla mukana.

Hänen vaimonsa ei ollut lennolla, vaan lasten kanssa kotona.

Lennolla olleen Noegrohantoron veljenpoika kertoo BBC:lle tulevansa surulliseksi nähdessään kuvan sosiaalisessa mediassa.

– En voi edes kuvitella, miltä hänen vaimostaan ja lapsistaan tuntuu.

Miehen veljenpoika kertoo nähneensä perheen vain viikko sitten suvun yhteisellä lomalla.

– Emme voineet aavistaa, että viikon kuluttua hän oli poissa.

Lennolla kokeneet lentäjät

BBC:n keräämien tietojen mukaan konetta lensivät kokeneet lentäjät. Koneen kapteenina toimi kokenut, intialainen 31-vuotias lentäjä Bhavye Suneja, jolla oli 6 000 lentotuntia takanaan. Perämiehenä toimi Harvino, jolla oli niin ikään 5000 lentotuntia takana. Lentoyhtiön mukaan he olivat kokenut parivaljakko.

Kapteeni Sunejan veli kertoo BBC:lle, että koko perhe suree raskasta menetystään.

– Kukaan ei kykene antamaan haastattelua, veli kertoo ja lisää, että he kaikki suunnittelevat nyt matkustavansa Indonesiaan.


Linkedin-profiilin mukaan Suneja liittyi Lion Airin palvelukseen vuonna 2011. Hän on siitä asti asunut Indonesiassa, mutta hänen häänsä vietettiin syntymäkaupungissa Delhissä puolitoista vuotta sitten.

Sunejan oli tarkoitus matkustaa Delhiin juhlapyhä Diwalin aikaan. Se on hinduille yhtä tärkeä juhla kuin joulu kristityille.

– Häntä odotettiin kovasti kotiin. Perheen on vaikea uskoa, että hän ei enää palaa, naapuri Anil Gupta kertoo BBC:lle.  

Lue myös:

    Uusimmat