Ina Mikkola kommentoi Radiogaalan voittajaehdokaslistan yksipuolisuudesta noussutta keskustelua: "Meidän pitää tiedostaa..."

MTV Uutiset Radiogaalan punaisella matolla - haastattelussa Ina Mikkola 8:01
Katso Ina Mikkolan koko haastattelu yllä olevalta videolta!

Ina Mikkola kertoi ajatuksiaan koskien viime päivinä puheenaiheeksi noussutta Radiogaalan voittajaehdokaslistan yksipuolisuutta.

Radiogaalaa vietetään Helsingin Messukeskuksessa perjantaina 31. maaliskuuta. Radiojuontajana tunnettu Jenni Alexandrova nosti hiljattain Instagram-tilillään puheenaiheeksi tämän vuoden Radiogaalan radiojuontajien voittajaehdokaslistan ja sen yksipuolisuuden.

Vuoden radiojuontaja ja Vuoden paikallinen radiojuontaja -palkinnot jaetaan yleisöäänten perusteella. Kummassakin kategoriassa on ehdolla kahdeksan radiojuontajaa.

– Koko Suomesta ei ole kuin yksi naisehdokas. Yksi, Alexandrova kirjoitti.

Vuoden sisällöntekijä -kategoriassa ehdolla oleva toimittaja-juontaja Ina Mikkola kertoi MTV Uutiset Liven haastattelussa huomanneensa itsekin Alexandrovan esiin nostamaan epäkohdan.

– Juuri tässä sisällöntuottaja-kategoriassa, jossa olen itse ehdolla, olen ainut nainen. Katsoin listoja enemmän, ja myös juontaja-kategoriassa oli vain yksi nainen. Kyllä se minulla pisti silmään, hän kertoi.

– On se vähän läppä, kun alalla on kuitenkin paljon naisia miesten lisäksi, että sitten se parrasvalo ei tule samalla tavalla. Mielestäni sitä pitää pohtia, hän jatkoi.

Mikkola kuitenkin totesi, että jokainen vuosi on erilainen ja näin ollen ehdokaslistatkin vaihtelevat. Hän kertoi pitävänsä hienona asiana sitä, että Radiogaala on sukupuolineutraali tapahtuma, jossa ei jaeta sukupuolitettuja mies- ja naisjuontaja-palkintoja.

Hän kuitenkin lisäsi, ettei sukupuolineutraalius saisi olla peruste voittajaehdokaslistojen yksipuolisuudelle.

– Meidän pitää tiedostaa isommat rakenteet, jotka alaa rakentavat ja se, että meillä on laajemmin yhteiskunnassa tapana nostaa miehet esille ja antaa heille enemmän tilaa ja mahdollisuuksia. Sitten ne listatkin näyttävät tuolta, hän sanoi.

Mikkola sanoi, että gaalat voivat kuitenkin myös ravistella edellä mainittuja rakenteita.

– Tietenkin kaikki nämä miehet ovat ansainneet paikkansa ja ovat loistavia työssään, siitä ei ole kyse. Mutta mielestäni on myös niin sanotusti sokeaa olla tiedostamatta sitä, että meillä on vähän isommat geimit, jotka vaikuttavat kaikkeen siihen, ketkä saavat olla esillä, hän sanoi.

Mitä konkreettista asialle voisi Mikkolan mielestä tehdä? Katso koko haastattelu yllä olevalta videolta!


Lue myös:

    Uusimmat