Imatralaismiehen epäillään petostelleen jopa 18 000 euron edestä – suurin osa huijauksista tehty tori.fi:ssä

8:00
Nettihuijauksilta välttymiseen tarvitaan valppautta: katso asiantuntijan neuvot!

Imatralaisen miehen epäillään syyllistyneen noin 30 petokseen, joista aiheutuneiden vahinkojen yhteismäärä on 18 000 euroa. Tapaus on siirretty syyteharkintaan.

Epäillyt rikokset ovat tapahtuneet tämän vuoden alkupuoliskon ja kesän aikana. Rikoskokonaisuuden uhrit ovat pääasiassa yksityishenkilöitä, mutta uhrien joukossa on myös muutamia yrityksiä. Uhreja on eri puolilta Suomea.

Mies on myöntänyt syyllistyneensä rikoksiin. Valtaosassa niistä on hyödynnetty tori.fi-verkkomyyntipalvelua ja poliisi uskoo miehen hyödyntäneen niiden toteuttamisessa keksittyjä henkilöiden nimiä.

Poliisi muistuttaa, että käytetyn tavaran ostaminen verkosta on turvallista, kunhan muistaa kyseenalaistaa tietyt asiat myynti-ilmotuksessa. Näitä ovat esimerkiksi myyjän luotettavuus ja hinnan alhaisuus sekä se, onko myyjä valmis näkemään ostajaehdokkaan kasvotusten.

Imatralaismiehen tapauksen syyteharkinnasta vastaa Itä-Suomen syyttäjäalue. 

Lisää aiheesta

    Uusimmat

    Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

    Olemme päivittäneet MTV Oy:n tietosuojakäytännön. Päivityksen yhteydessä Mediahub Oy:n tietosuojakäytäntö on yhdistetty osaksi MTV:n tietosuojakäytäntöjä. Lue lisätietoja tästä.

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja