Mainos

Poliisi: Mies kauppasi olematonta omaisuutta Tori.fi:ssä ainakin 10 000 euron edestä

Vantaalaismiehen epäillään myyneen Tori.fi-markkinapaikalla olematonta omaisuutta vuosien ajan, Helsingin poliisilaitos tiedottaa.

Poliisi kertoo, että epäiltyjen petosten kohteeksi joutuneet ostajat maksoivat tavaroita näkemättä miehen pankkitilille yhteensä yli 10 000 euroa. Rahaa pyydettiin muun muassa olemattomista älypuhelimista, tableteista ja kannettavista tietokoneista.

Poliisin mukaan miehen epäillään tehtailleen petoksia vuosien ajan, yksin ja yhdessä veljensä kanssa. Mies on poliisin mukaan tuomittu viimeisen kolmen vuoden aikana neljään ehdolliseen ja yhteen ehdottomaan vankeusrangaistukseen.

– Tuomioista huolimatta mies on ollut vapaalla jalalla ja jatkanut rikollista toimintaa käytännössä keskeytyksettä, poliisi kertoo tiedotteessaan.

Petossarja päättyi poliisin mukaan vasta tammikuussa, kun mies otettiin tutkintavankeuteen ja hänen pankkitilinsä suljettiin. Poliisi arvioi, että vuosia jatkuneen petostehtailun aiheuttamat vahingot mitataan sadoissa tuhansissa euroissa.

Verkon markkinapaikoilla kauppoja hierovia muistutetaankin, että kaupat kannattaisi solmia aina kasvokkain. Mikäli tapaaminen ei esimerkiksi välimatkan vuoksi onnistu, voi kauppatavaran lähettäjältä pyytää toimitusta esimerkiksi postiennakolla.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.