Mainos

Iltalehden ja ministeri Lindströmin välillä leimahti paljastusten takia: "Ihme touhua!"

Oikeus- ja työministeri Jari Lindströmin sekä Iltalehden välille on leimahtanut kiista viime päivien paljastusten johdosta. Lindström ärähti lehdelle ja penäsi Twitterissä vastinettaan. Nyt Iltalehti vastaa Lindströmille.

Iltalehti kertoi eilen, että Lindströmin avustaja Leena Riekkola on edistänyt viennin edistämismatkoilla hankkeita, jotka ovat lähellä erityisavustajan omia liiketoimia. Tänään lehti kertoo Kouvolan isosta sairaalahankkeesta, jossa sairaalan sijoitus on kiinnostanut perussuomalaisia. Lehden mukaan Riekkola tarjosi Lindströmille rahoitusvaihtoehtoa, jonka taustalla näyttäisi olevan epäilyttäviä toimintatapoja. Lehden mukaan Riekkola katsoi, että edullisen arabirahan avulla sairaalan sijoituspaikka olisi ehkä saatu vielä muutettua, kuten perussuomalaiset halusi.

Lindström huomautti jo aamulla Twitterissä, että Ilitalehden lähteen muisti on "todella valikoivaa".

– Ei ole enää epäselvää, mistä näiden asioiden lähde löytyy. Lähteen oma muisti on todella valikoivaa, Lindström tviittasi ja kyseli lehdeltä vastineensa perään.

Nyt Iltalehti vastaa, että vastineeseen on pyydetty tarkennuksia.

– Olemme pyytäneet tarkennusta vastineeseen, mutta emme ole vielä saaneet sitä. Julkaisemme vastineen tarkennuksen saatuamme, lehti tviittaa.

Lindström siihen ihmettelemään:

– Mitä ihmeen tarkennuksia? Vastine on vastine ja sellaisenaan julkaistava. Te pyydätte lyhentämään sitä. Ihme touhua!

Journalistin ohjeiden mukaan näin ei kuitenkaan ole. Vastineoikeus ei ole rajoittamaton. Se pitää julkaista ilman aiheetonta viivytystä, mutta tarvittaessa sisällöstä neuvotellaan ja vastineen kirjoittamisessa autetaan asianosaista.

– Olisko se niin, että Teidän olisi syytä tarkistaa ENSIN faktat ja kysyä asianomaisilta ennen kuin lähdette julkaisemaan? Lindström vielä jyrisee lehdelle Twitterissä.

Askel sovintoa kohti on ilmeisesti kuitenkin otettu, sillä myöhemmin Lindström on tviitannut, että Iltalehden kanssa on käyty ihan rakentava keskustelu.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja