Mainos

Ylen toimittaja julkaisi kaikki Sipilän viestit Facebookissa – Lue koko kirjeenvaihto

Ylen toimittaja Salla Vuorikoski on julkaissut Facebookissa kaikki pääministeri Juha Sipilältä saamansa sähköpostiviestit. Viestit koskevat Terrafamen lisärahoitukseen liittyvää uutista. Siinä kerrottiin Talvivaaran kaivokselta urakan saaneen yrityksen olevan Sipilän sukulaisten omistuksessa. Mukana ovat myös Vuorikosken itsensä Sipilälle lähettämät sähköpostit.

Vuorikoski perustelee päivityksessään viestinvaihdon julkaisemista sillä, että hän katsoo yleisöllä olevan oikeus saada tietoa yhteyskunnallisesti merkittävän asian taustoista.

– Uutiseksi asia mielestäni muodostui siinä vaiheessa, kun pääministeri ryhtyi välittämään kansalaisten hänelle eduskunnan sähköpostiin lähettämää viestiä eteenpäin sekä päätoimittajalle että minulle.

– Tiimissämme sitä pidettiin hyvin erikoisena toimintatapana. Uutisarvoa lisäsi se, että pääministeri ilmoitti viestien välittämisen jälkeen, että hänen arvostuksensa Yleisradiota kohtaan on täysi nolla, Vuorikoski kirjoittaa saatteessaan.


Jos upotus ei näy, voit katsoa sen täältä.

Sipilä kritisoi Yleä puolueelliseksi

Pääministeri Juha Sipilä kirjoittaa viesteissään muun muassa seuraavaa. Näytteillä hän viittaa Vuorikoskelle välittämäänsä kansalaispalautteeseen.

"Lähetin muutaman näytteen siitä, mitä tarkoitushakuisilla jutuilla saadaan aikaan. Ihmiset uskovat jostain syystä Ylen puolueettomuuteen. Me emme tarvitse oppositiota ollenkaan, niin puolueellista Ylen viestintä on ollut tämän vaalikauden aikana. Tämän ovat todenneet erityisesti ne kansanedustajat, jotka ovat olleet pidempään mukana. Tällaista ei kuulema ole nähty koskaan."

Vuorikoski korostaa Twitterissä, että hän ei ole pyytänyt eikä saanut viestin julkaisemiseen lupaa Ylen toimituksen johdolta.

Jos twiitti ei näy, voit katsoa sen tästä linkistä.


Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.