Mainos

Ilta- vai aamusuihku? Asiantuntijat kertovat, kumpi kannattaa

Kannattaako suihkussa käydä aamulla vai illalla?

Suihku kuuluu monen aamurutiineihin aamukahvin ja -lenkin lomassa, toisaalta taas moni mieltää suihkun yhdeksi rutiiniksi ennen nukkumaanmenoa.

Mutta kumpi tapa kannattaa?

Aamusuihku valmistaa päivään

Kamppailussa aamu- ja iltasuihkun välillä aamusuihku vaikuttaisi olevan vahva valinta. Aamuinen suihku piristää ja auttaa valmistautumaan päivää varten.

Mona Gohora, ihotautiopin apulaisprofessori Yalen yliopistosta, totesi The Sun -lehden haastattelussa, että aamusuihkussa ehtii meditoida ja kerätä itsensä kasaan ennen pitkän, hektisen päivän aloitusta.

Gohoran mukaan tällainen mindfulness voi vähentää myös ihon tulehduksia pitämällä kortisoli-tasot kurissa. Aamusuihku tekee myös muilla tavoin hyvää iholle muun muassa stimuloiden ihosoluja, mutta iltasuihku voi olla silti parempi vaihtoehto.

Iltasuihku valmistaa unille

Ilta-aikaan odottaminen on hyvä juttu siksi, että pystyt poistamaan kasvoiltasi kaiken meikin sekä päivän aikana kertyneet öljyn, lian ja saasteet.

Mona Gohora toteaakin, että iho kuoriutuu ja uusiutuu luonnollisesti öiseen aikaan, joten sen puhdistaminen etukäteen on hyvä idea.

Ihon hyvinvointiakin tärkeämpää on uniasiantuntija Nancy Rothsteinin mukaan kuitenkin olla puhdas ennen sänkyyn menoa.

– Olet ollut ulkona koko päivän, miksi haluaisit mennä sellaisena nukkumaan, hän kyseenalaistaa.

Rothsteinin mukaan iltasuihku on myös olennainen osa nukkumaanmenorutiinejasi; sinun omaa aikaasi. Ei puhelinta, ei sähköposteja, vain virtaava, lämmin – ei liian kuuma – vesi. Lämmin suihku rentouttaakin sopivasti ennen unia

– Se on mahdollisuus suihkuttaa itseään mindfulnessillä, Rothstein kuvailee, ja toteaa, että mitä paremmat unet rentouttavan suihkun jälkeen saa, sitä paremmilta iho ja hiuksetkin näyttävät.

Aamusuihkua puoltavat siis kohtuullisen hyvät syyt, iltasuihkua kuitenkin kenties vielä paremmat. Voisiko suihkussa käydä kahdesti päivässä? Gohora varoittaa, että tämä tapa voisi kuivattaa ihoa liikaa. Jos kuitenkin kaksi kertaa päivässä -tapa sopii sinulle, pidä ainakin huoli siitä, että puhdistustuotteesi ovat tarpeeksi mietoja.

Lähteet: The Sun, Mirror

***

9:56

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.