Ilomantsissa syntyi kotona kuollut vauva, jota pariskunta säilytti jääkaapissa ennen pihalle hautaamista: Paria epäillään rikoksesta – eivät tienneet odottavansa kaksosia

Ilomantsista löytyi kuollut vauva haudattuna pihalle 1:26

Poliisi sai tietää viime vuoden heinäkuun puolessa välissä, että Ilomantsissa oli mahdollisesti syntynyt kotisynnytyksen yhteydessä kuolleena vauva, eikä asiasta ole tehty ilmoitusta viranomaisille. Ilmoituksen poliisille teki henkilö, joka oli saanut tietää tapauksesta tuttaviltaan.

Poliisi teki ilmoituksen perusteella etsinnän ilmoituksen kohteena olevalle kiinteistölle ja siellä asuva pariskunta kertoi, että kesäkuussa kotisynnytyksen yhteydessä nainen oli synnyttänyt kaksoset. Toinen vauvoista oli syntynyt kuolleena. Pariskunnalla ei ollut kaksosraskaudesta tietoa, sillä nainen ei ollut käynyt ultraäänessä. Synnytyksessä ei ollut paikalla terveydenhuoltohenkilöstöä.

Poliisi löysi kuolleen vauvan haudattuna kiinteistön pihamaalta. 

Vauva oli kuollut kohtuun

Kuolleelle vauvalle suoritettiin oikeuslääketieteellinen kuolemansyyn selvittäminen. Sen yhteydessä selvisi, että vauva oli syntynyt kuolleena. Vauva oli kuollut kohtuun muutamia päiviä ennen synnytystä.

Pariskunta oli säilyttänyt kuollutta vauvaa pakastimessa ja jääkaapissa. Noin viikon kuluttua perheen isä oli haudannut vauvan pihamaalle.

Pariskunta ei ilmoittanut asiasta viranomaisille, koska he eivät halunneet osakseen asiaan liittyvää huomiota.

Pariskuntaa epäillään kuolemansyyn selvittämisestä annettujen sääntöjen rikkomisesta, koska he eivät tehneet tapauksesta ilmoitusta viranomaisille. Lisäksi heitä epäillään hautarauhan rikkomisesta, koska on syytä epäillä, että kuollutta vauvaa on käsitelty pahennusta herättävällä tavalla.

Itä-Suomen poliisi tiedottaa, että tapauksen esitutkintamateriaali on nyt lähetetty syyteharkintaan.

Lue myös:

    Uusimmat