Poliisi: Äiti myrkytti oman lapsensa Helsingissä – olivat viikon kuolleina asunnossaan ennen löytymistään

Poika ja äiti löydettiin kuolleensa asunnostaan Helsingissä. Lapsesta oli herännyt huoli, kun hän ei ollut ilmestynyt kouluun.

Poliisi on saanut valmiiksi Helsingin Latokartanossa viime vuoden maaliskuussa tapahtuneen murhan tutkinnan. Poliisi epäilee, että 37-vuotias äiti myrkytti lääkkeillä 12-vuotiaan poikansa.

Tapaus tuli viranomaisten tietoon, kun pojasta oli tehty katoamisilmoitus. Huoli lapsesta heräsi, kun hän ei ilmestynyt kouluun.

Poliisi teki maaliskuussa äidin ja pojan asuntoon tarkastuskäynnin, koska heihin ei oltu saatu yhteyttä.

Lapsi ja äiti löydettiin asunnosta menehtyneenä. He olivat olleet kuolleena noin viikon. Poliisi joutui murtautumaan huoneistoon, koska asunto oli lukittu turvaketjulla ja -lukolla. 

Lapsessa ei ollut ulkoisen väkivallan merkkejä. Mikään ei viitannut siihen, että asunnossa olisi ollut naisen ja pojan lisäksi muita henkilöitä juuri ennen kuolemaa tai sen jälkeen.

Tapausta alettiin tutkia murhana, koska poliisille heräsi epäilys, että lapsen äiti oli aiheuttanut lapsen kuoleman. Naisen osalta poliisi teki kuolemansyyntutkinnan.

Lapsen kuolinsyyksi todettiin myrkytys, joka johtui lääkeaineiden yhteisvaikutuksesta. Asunnosta löytyi myrkytyksen aiheuttaneita lääkkeitä ja lääkkeiden pakkauksia.

Poliisin mukaan on epätodennäköistä, että lääkeaineet olisivat joutuneet lapsen elimistöön vahingossa. Poliisi siis epäilee edelleen, että nainen aiheutti pojan kuoleman.

Teon motiivi ei selvinnyt

Esitutkinnassa ei selvinnyt motiivia teolle.

– Molemmat asunnossa tapahtuma-aikaan olleet ihmiset ovat kuolleet, joten emme ole esitutkinnassa saaneet selvitystä siitä, mitä ennen kuolemaa tapahtui tai mitkä asiat johtivat tähän surulliseen lopputulokseen, sanoo tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Marja Väätti tiedotteessa.

Rikosasia ei etene syyteharkintaan, koska rikoksesta epäilty on kuollut. 

Uutta tietoa Latokartanon epäillystä perhesurmasta – MTV rikospaikalla 2:31
Näin Latokartanon perhesurmasta uutisoi maaliskuussa 2022. 

Lue myös:

    Uusimmat