Mainos

Presidentti MTV:n haastattelussa Latviassa: Ilmastonmuutos huolettaa, mutta niin myös suurvaltapolitiikka – "EU:lla pitäisi olla nyt kovaa voimaa"

1:13

Huoli Euroopan unionin tulevaisuudesta ja turvallisuudesta nousivat päällimmäisiksi kysymyksiksi 13 Euroopan maan tapaamisessa Latvian Riikassa.

MTV Uutiset oli paikalla haastattelemassa Niinistöä kokouksen annista.

Kaksipäiväsessä kokouksessa keskusteltiin muun muassa siitä, miten Euroopan asemaa voitaisiin vahvistaa maailman näyttämöllä, ja miten kehittää puolustusta ja rajoja Euroopan turvata muun muassa laittomalta maahanmuutolta.

Presidentti Sauli Niinistö osallistui niin sanotun Arraiolos-ryhmän tapaamiseen jo kuudetta kertaa.

– Faktahan on tällä hetkellä se, että jos maailman asioita jossain päin hoidellaan, niin se on kolmen kauppaa: Kiina, Venäjä ja Yhdysvallat. Ne ovat Syyriassa, Pohjois-Koreassa, Ukrainassa, ja EU on ikäänkuin tipahtanut ulkopuolelle, Niinistö sanoi MTV Uutisten haastattelussa.

Osittain tämä johtuu Niinistön mukaan EU:n sisäisestä heikkoudesta, mutta myös siitä ikävästä asiasta, että maailmalla kunnioitetaan nyt voimaa.

– EU:lla pitäisi olla nyt kovaa voimaa, jotta se voi olla pehmeä, Niinistö muotoili.

Sotilaallinen turvallisuus ei ole kuitenkaan presidentin suurin huolen aihe, vaan se on ilmastomuutos.

– Sitten kun laajasti aletaan ymmärtää, että meidän uhkamme on ihan muuta kuin toinen toisemme ja alettaisiin ymmärtää, että nyt täytyy toimia yhdessä. Uhka on niin valtavan suuri, Niinistö sanoi.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja