MT: Niinistö varoittaa Ukrainan sodan laajenemisesta ja Euroopan taloustaantumasta – eräs asia nousee tulevaisuudessa keskeiseen rooliin

3:01
Presidentti Sauli Niinistö torjuu arvelut hänen NATO-epäilyistään – katso video

Presidentiti Sauli Niinistön mukaan niin Suomella kuin muillakin EU-mailla on edessään vaikeuksia, kun kansalaiset pitää totuttaa siihen, ettei taloudessa voida vuosi toisensa jälkeen mennä kohti parempaa.

Presidentti Sauli Niinistö varoittaa Maaseudun Tulevaisuuden haastattelussa Ukrainan sodan laajenemisesta ja Euroopan taloustaantumasta.

Presidentin mukaan niin Suomella kuin muillakin EU-mailla on edessään vaikeuksia, kun kansalaiset pitää totuttaa siihen, ettei taloudessa voida vuosi toisensa jälkeen mennä kohti parempaa.

– Myös meillä Suomessa on jo pitkään totuttu elämään sen ajatuksen kanssa, että ensi vuonna asiat ovat vielä paremmin. Sellainen käänne, että yhtäkkiä näin ei enää olekaan, vaan haasteet kasvavat, on vaikea, Niinistö pohtii.

Presidentin mukaan tämä voi vaikuttaa myös Euroopan yhtenäisyyteen.

Niinistön mukaan ”ollaan menossa suuntaan, jossa omavaraisuus hyvin laajasti käsitettynä nousee keskeiseksi”.

– Se tarkoittaa omavaraisuutta turvallisuuden suhteen siitä huolimatta, että meillä on Nato-prosessi liikkeellä ja omavaraisuutta niin, että ruoka riittää, Niinistö listaa.

Niinistön laaja haastattelu julkaistaan maanantaina Maaseudun Tulevaisuudessa.

3:10
Presidentti Niinistö SuomiAreena-erikoishaastattelussa: Euroopan energiatilanne aiheuttaa huolta

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja