Ilman koulujakin voi pärjätä: Tässä 10 kouluttautumatonta menestyjää

Ilman korkeakoulutustakin voi päästä pitkälle. Ministeri ei tarvitse maisterin papereita, eikä multimiljonääri yliopistotutkintoa.

Maria Guzenina-Richardson

Kaikki kansanedustajat eivät suinkaan ole korkeasti kouluttautuneita. Yksi esimerkki tästä on sosiaalidemoraattien edustaja Maria Guzenina-Richardson. Richardson on koulutukseltaan ylioppilas. Guzenina-Richardson on kertonut aikoneensa hakea oikeustieteelliseen, ennen kuin hän aloitti täysipäiväisen työskentelyn media-alalla. Richardson toimi peruspalveluministerinä Jyrki Kataisen hallituksessa vuosina 2011-2013.

Teuvo Hakkarainen

Myös Perussuomalaisten kansanedustaja Teuvo Hakkarainen on saanut paikkansa Arkadianmäeltä ilman korkeakoulutusta. Hakkarainen on toiminut ennen kansanedustajan pestiä yrittäjänä sahausalalla.

Antti Reini

Joulukuun lopussa ensi-iltaan tulleessa Ainoat oikeat -elokuvassa näyttelijä Antti Reini esittää Suomen pääministeriä. Oikeassa elämässä Reini ei ole opiskellut peruskoulun jälkeen.

Reini on kertonut kuitenkin olleensa kiinnostunut maailman asioista ja sivistäneensä itseään lukemalla paljon. Nuorena Reini harkitsi arkeologin ammattia.

Mato Valtonen

Muun muassa muusikkona, elokuvanäyttelijänä ja yrittäjänä tunnetuksi tullut Valtonen jätti koulunkäynnin keskikoulun jälkeen. Valtonen on toiminut muun muassa Leningrad Cowboysin ja Sleepy Sleepersin johtohahmona.  Valtonen järjesti Leningrad Cowboysin ja Puna-armeijan yhteisen ilmaiskonsertin Helsingissä vuonna 1993.

Walt Disney

Walt Disney keskeytti koulunsa 16-vuotiaana. Tästä huolimatta Disneystä tuli yksi tunnetuimmista elokuvatuottajista maailmassa. Disneyn yritys tahkoaa rahaa nykyään vuosittain useita miljardeja yhdysvaltain dollareita.

Tiger Woods

Tiger Woods keskeytti opintonsa Stanfordin yliopistossa vain puolentoista vuoden opiskelun jälkeen aloittaakseen uran golfammattilaisena. Päätös kannatti, sillä Woods on yksi maailman parhaiten tienaavista golfammattilaisista.

Steven Jobs

Edesmennyt Steve Jobs oli toinen tietotekniikkayritys Applen perustajista. Jobs jätti yliopiston kesken vain yhden lukukauden opintojen jälkeen.

Bill Gates

Myös Bill Gates keskeytti yliopisto-opintonsa keskittyäkseen ohjelmointiin. Gates on toinen Microsoft-ohjelmistoyrityksen perustajista ja suurin yrityksen osakkeenomistaja. Forbes-lehden mukaan Gates oli vuonna 2013 toiseksi rikkain henkilö maailmassa 63 miljardin yhdysvaltain dollarin omaisuudellaan.

Woody Allen

Woody Allen on yksi tunnetuimmista ja suosituimmista elokuvaohjaajista. Uransa aikana Allen on voittanut neljä Oscar-palkintoa. Opiskelu ei kuitenkaan juuri kiinnostanut Allenia, vaan hän jätti yliopiston kesken huonojen arvosanojen takia.

Henry Ford

Henry Ford perusti vuonna 1903 autoja valmistavan Ford Motor Companyn. Tätä ennen Ford karkasi kotoaan vain 17-vuotiaana. Samalla myös opiskelut jäivät. Ford aloitti uransa apulaispoikana konepajalla.

Lähteet: hs.fi, mensxp.com, notablebiographies.com

Mato Valtonen vierailee Studio55.fissä perjantaina 31.1. Mikä on miehen menestyksen salaisuus? Muista katsoa!

Onko koulutus sinusta yliarvostettua? Osallistu keskusteluun kommentoimalla alle!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja