Mainos

Illan vaalitentti todisti taas: Kaikki haluavat kepun kaveriksi

Kristillisdemokraatit tai ruotsalainen kansanpuolue eivät sulje ovia hallitusyhteistyöltä. Molemmat puolueet paljastuivat Suomen keskustan ja puheenjohtaja Juha Sipilän kavereiksi MTV Uutisten illan vaalitentissä. 

Juontajat Timo Haapala ja Eeva Lehtimäki yrittivät ottaa selvää, kumpi puolue olisi enemmän "Sipilä-yhteensopiva".

– Kristillisdemokraatit ovat sopineet tähän hallitukseen jopa vasemmistoliiton ja vihreiden kanssa. Perhepolitiikan alueella olemme keskustan kanssa samoilla linjoilla, esimerkiksi kotihoidontuen pakkojakamista ei keskustakaan halua, KD:n puheenjohtaja Päivi Räsänen totesi.

Räsänen haluaa olla seuraavassa hallituksessa vaikuttamassa. Hänen oma kansanedustajapaikkansa Hämeen vaalipiirissä on kuitenkin gallupien mukaan vaarassa.

RKP:n Carl Haglund puolestaan mainosti, kuinka RKP on ollut sekä keskustan että demareiden kanssa useasti hallituksessa.

– Hyvin meillä menee keskustan kanssa. En lähde kisaamaan sun kanssa, kumpi on Sipilän kaveri, Haglund heitti Räsäselle.

Räsänen painotti, että säästöistä on sovittava heti hallitusneuvottelujen alussa.

– Yhteinen tilannekuva heti hallitusneuvotteluissa, täytyy yhdessä linjata sopeutukset ja rakenneuudistukset. Sitten hallitusneuvotteluissa on sovittava, miten sote-uudistus tehdään, Räsänen totesi.

Tukilakkojen rajaus keskiöön

Haglund painotti suurta yhteiskuntasopimusta.

– Palaan tämän päivän lakkouutisiin. Uuden hallituksen on saatava aikaan työmarkkinauudistus osana laajempaa pakettia, Haglund totesi.

Haglund ottaisi mallia Ruotsista, jossa koko viennin ja ulkomaan risteilytkin pysäyttäneet tukilakot eivät ole mahdollisia.

– Olisi ollut aivan tavatonta, että 200 ihmisen kiistan takia olisi pysäytetty suurin osa Suomen viennistä. Meillä on remontin tarve sekä lakkoja koskevassa lainsäädännössä että laajemmin työrauhassa, Räsänen linjasi.


Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.