Mainos

Ilkka: Nainen ajoi rajusti ulos Alajärvellä – auto soitti itse hätänumeroon

Sanomalehti Ilkka uutisoi Alajärvellä sattuneesta onnettomuudesta, joka osoittaa, että autojen nykyaikaiset viestintätoiminnot voivat parhaassa tapauksessa pelastaa ihmishenkiä.

Nuori naiskuljettaja ajoi ulos Alajärvellä eilen sunnuntaina. Nainen menetti ajoneuvonsa hallinnan sohjoisella Ähtärintiellä, minkä seurauksena auto suistui jyrkkään ojaan.

Etelä-Pohjanmaan pelastuslaitoksen yksikönjohtaja Esa Raivio kertoi Ilkalle, että naisen kuljettama auto oli sen verran uusi ja hyvin varusteltu, että se osasi itse ilmoittaa onnettomuudesta hätäkeskukseen.

– Ulkopaikkakuntalainen kuljettaja ei itse tiennyt missä on, mutta auto tiesi, Raivio kertoi lehdelle.

Lievästi loukkaantunut nainen kuljetettiin sairaalaan. Autosta hajosi laseja ja turvatyynyt laukesivat.

Hätäpuhelutoiminnosta pakollinen ensi vuonna

Hätäpuhelutoiminto on yleinen ominaisuus monen valmistajan uusissa autoissa. Mikäli auto havaitsee joutuneensa onnettomuuteen, osaa se soittaa hätäkeskukseen ja ilmoittaa sijaintinsa. Ominaisuus on tulossa pakolliseksi kaikkiin EU:n alueella myytäviin uusiin autoihin maaliskuussa 2018.

​​​​​​​

– Suomessa eCall-järjestelmän on arvioitu vuosittain vähentävän liikennekuolemia neljästä viiteen prosenttiin, sillä apu saadaan paikalle nopeammin ja varmasti oikeaan paikkaan, Trafin johtava asiantuntija Erik Asplund kertoi Turun Sanomille vuonna 2015.

***

2:05

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.