Mainos

Ilkka Kanerva: Tiedustelulait menevät luultavasti kiireellisinä läpi eduskunnassa

Puolustusvaliokunta antoi tänään lausuntonsa tiedustelulaista. Hallitus esittää perustuslain muutosta, joka mahdollistaisi luottamuksellisen viestin salaisuuden murtamisen. 

Puolustusvaliokunta yhtyy hallituksen esitykseen ja siihen että perustuslainmuutos tehdään kiireellisenä.

Lausunnossaan puolustusvaliokunta totesi, että turvallisuustilanne on muuttunut tavalla, jossa Suomen on aihetta mahdollisimman nopeasti saada lainsäädäntönsä samalle tasolle muiden Euroopan maiden kanssa.

Kanerva uskoo läpimenoon

Puolustusvaliokunnan puheenjohtaja Ilkka Kanerva (kok.) sanoo MTV Uutisille uskovansa, että eduskunta hyväksyy perustuslakimuutoksen kiireellisenä.

– Valiokunnassa oli yksi ainoa eriävä mielipide asiaan liittyen. Se indikoi tietysti sitä, että on mahdollisuuksia saada 5/6 enemmistöä eduskunnassa sitten, kun sitä suuressa salissa perustuslakivaliokunnan lausunnon valossa käsittellään, sanoo Kanerva.

Puolustusvaliokunnan varapuheenjohtaja sosiaalidemokraattien Mika Kari ei ole yhtä varma, että enemmistö kansanedustajista hyväksyvät perustuslakimuutoksen kiireellisenä.  

– Valiokunnan puheenjohtaja indikoi sitä mitä hän katsoo tarpeelliseksi indikoida. En kuitenkaan nyt laittaisi vielä kärryjä hevosen eteen, vaan katsoisin tämän prosessin normaalin hyvän lainsäätämisjärjestyksen tapaan, sanoo Kari.   

Vasemmistoliiton jäsen puolustusvaliokunnassa, Markus Mustajärvi, jätti eriävän mielipiteen. 

Eduskunta äänestää tiedustelulaeista vielä ennen kesälomia.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.