Ilkka Herolalta häikäisevä nousu palkintokorokkeelle! Uran avausvoitto jäi 0,2 sekunnin päähän

Ilkka Herola hiihti upeasti toiseksi yhdistetyn maailmancupin Holmenkollenin osakilpailussa lauantaina.

Upeasti hiihtänyt Herola joutui taipumaan kilpailun voittaneelle Norjan Jarl Magnus Riiberille loppukiritaistelussa 0,2 sekunnilla. Herola sivusi Klingenthalissa hiihtämäänsä uran parasta henkilökohtaisen kilpailun sijoitusta.

Herola lähti ladulle sijalta 15 ja eroa kärkeen oli mäkiosuuden jälkeen minuutti ja 16 sekuntia. Herola ajoi todella nopeasti kärkiryhmän kiinni ja lähti puolimatkassa pitämään vauhtia kärjessä.

Herola ja Norjan Riiber karkasivat muilta noin kaksi kilometriä ennen maalia. Norjalainen seurasi Herolaa takiaisen lailla, kunnes lopulta kiri loppusuoralla ohi. Kilpailun kolmanneksi hiihti Norjan Espen Björnstad.

Eero Hirvonen esitti myös komean nousun hiihto-osuudella. Hirvonen saapui maaliin sijalla 12 (+1.11,2). Arttu Mäkiaho oli 43:s (+4.31,8).