Huimaa suorittamista! Ilkka Herolalle uran paras sijoitus – voitto karkasi käsistä loppusuoralla

Ilkka Herola venyi uransa parhaaseen sijoitukseen, kun hän oli upeasti toinen yhdistetyn maailmancupin Klingenthalin kilpailussa sunnuntaina.

Klingenthalin sunnuntainen mäkiosuus jouduttiin perumaan sääolosuhteiden vuoksi, joten urheilijat lähtivät ladulle varakilpailun mukaisesti.

Herola pääsi ladulle 54 sekuntia kärjen perässä yhdessä lauantaina toiseksi hiihtäneen Saksan Vinzenz Geigerin kanssa. Herolan ja Geigerin johtama ryhmä ajoi lopulta kärkiviisikon kiinni.

Myös reilu 20 sekuntia Herolan jälkeen startannut Eero Hirvonen onnistui hiihtämään kärkijoukon kiinni, joten voitto ratkaistiin kahdeksan hiihtäjän kesken.

Herola oli todella pitkään kiinni jopa uransa ensimmäisessä voitossa, mutta joutui taipumaan niukasti loppukiritaistossa Norjan Jarl Magnus Riiberille 0,5 sekunnilla. Kolmanneksi hiihti Saksan Fabian Riessle, joka jäi 0,7 sekuntia voittajasta.

Myös Hirvonen jatkoi upeita otteitaan hiihtämällä viidenneksi. Hirvonen jäi Riiberistä 8,3 sekuntia. Arttu Mäkiaho saapui maaliin sijalla 18 (+2.03,0) ja harmittavasti kaksi kertaa kilpailun aikana kaatunut Leevi Mutru oli 30:s (+4.58,9).