Ilkka Herola teki rajun nousun – Norjan tähdeltä hurjaa ylivoimaa

Ilkka Herola nousi mäkiosuuden jälkeiseltä 30. sijalta 13:nneksi yhdistetyn maailmancupin kilpailussa Norjan Lillehammerissa. Sijoitus henkilökohtaisissa kisoissa oli Herolalle kauden tähän asti paras.

Herolan hyppy jäi HS140-mäessä vain 113,5 metriin, ja hän lähti 10 kilometrin hiihto-osuudelle parhaana suomalaisena 2.32 minuuttia norjalaisen kärkimiehen Jarl Magnus Riiberin jälkeen. Herola napsi kuitenkin sijoja mallikkaasti, kampesi ison letkan mukaan ja kohensi lopulta 17 sijaa mäen asemista. 

Riiberin lähin uhkaaja oli mäen jälkeen Itävallan Franz-Josef Rehrl, joka oli hiihtämään lähdettäessä 21 sekuntia perässä. Ladulla huimalle norjalaiselle ei kuitenkaan löytynyt uhkaajia. Riiber pystyi lopussa passailemaan, ja hänen kaulansa toiseksi nousseeseen Norjan Jörgen Graabakiin oli silti 35,8 sekuntia. Kolmanneksi kapusi Saksan Johannes Rydzek (+36,6), kun taas Rehrl taipui seitsemänneksi.

Herola kohensi aiemmista kisoissaan, joissa hän oli parhaimmillaan ollut 18:s eilen lauantaina. Herolan ero Riiberiin oli lopulta 1.39,7 minuuttia.

Riiber voitti kaikki Lillehammerissa tänä viikonloppuna käydyt kolme kilpailua.

Videolla Tulosruudun juttu Lillehammerin lauantain kisoista:


Lue myös:

    Uusimmat