Yhdistetyn suomalaistykiltä väkevä hiihtosuoritus – palkintosija karkasi vasta loppukirissä

Suomalaistähti Ilkka Herola oli hienosti kuudes Lillehammerin yhdistetyn 10 kilometrin kilpailussa.

Herola onnistui mäkiosuudella kohtuullisesti, ja hän pääsi lähtemään 14. sijalta ladulle minuutin ja 59 sekuntia kärkimies Jarl Magnus Riiberin jälkeen.

Herola teki hiljalleen vahvaa nousua, ja hiihto-osuuden puolivälissä Herola oli noussut jo palkintokoroketaisteluun. Viimeisellä hiihtokierroksella Herolan takaa-ajoryhmä ajoi kiinni myös toisena ladulle startanneen Jens Luraas Oftebron.

Herolan paukut eivät kuitenkaan enää riittäneet loppukiritaistossa, joten suomalainen jäi lopulta kuudenneksi. Herola jäi kisan voittaneesta Riiberistä 53,9 sekuntia.

Toiseksi kisassa hiihti Jörgen Graabak ja kolmanneksi venytti Saksan Fabian Riessle. Herola jäi palkintokorokesijasta hieman yli seitsemän sekuntia.