Ilkka Herola nousi komeasti kärkikymmenikköön – suomalaiskaksikko piti hurjaa vauhtia hiihtoladulla

Ilkka Herola sijoittui parhaana suomalaisena kahdeksanneksi yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Italiassa. HS104-normaalimäen ja 10 kilometrin hiihdon yhteiskisan Val di Fiemmessä voitti maailmancupin kokonaiskilpailua johtava Norjan Jarl Magnus Riiber.

Kilpailussa toiseksi sijoittui Riiberille vajaat 27 sekuntia hävinnyt Saksan Vinzenz Geiger ja kolmanneksi Norjan Jörgen Graabak.

Mäkiosuuden jälkeen 24:ntenä ollut Herola hävisi voittajalle maalissa vajaat 33 sekuntia. Herola lähti hiihtoladulle minuutin ja 49 sekuntia mäkiosuuden voittaneen Riiberin jälkeen.

Herola paranteli sijoitustaan hiihdossa ja kipusi kärkipään kilpailijoiden rauhallisen matkavauhdin takia parhaimmillaan neljänneksi. Loppukirissä hänellä ei enää ollut tarpeeksi voimia, jotta olisi voinut taistella palkintopallipaikasta kolmen parhaan joukkoon.

Herola oli hiihdon nopein ennen Saksan Eric Frenzeliä. Ladulla kolmanneksi parasta vauhtia pitänyt Eero Hirvonen nousi jaetulta 37. sijalta hiihdon jälkeen 20:nneksi.

– Taktiikka (hiihdossa) oli sama kuin se minulla aina on: aloitin täysillä ja katsoin, mihin asti jaksaa. Ei riittänyt loppuun asti, mutta ihan hyvä hiihto, Herola kertoi Ylen tv-haastattelussa.

Muista suomalaisista Wille Karhumaa oli 37:s.

Uransa 20. maailmancup-voiton ottanut Norjan Riiber on voittanut kauden kahdeksasta cup-kilpailusta seitsemän.