Suomalaiset hyvässä vauhdissa yhdistetyssä – Eero Hirvoselta hirmuhiihto

Ilkka Herola ja Eero Hirvonen nappasivat sijoitukset kärkikymmenikössä yhdistetyn miesten maailmancupin kilpailussa Saksan Oberstdorfissa.

Mäkiosuudella mukavasti kahdeksanneksi yltänyt Herola joutui hiihtämään 10 kilometrin hiihto-osuuden yksikseen ja piti sijoituksensa ladulla. Hirvonen petrasi mäkisijaansa neljällä pykälällä nousten kisassa Herolan jälkeen yhdeksänneksi.

Herola joutui hiihtämään hankalassa paikassa, sillä vahva norjalaisurheilija Jens Lurås Oftebro pääsi matkaan 22 sekuntia ennen häntä. Kolmannesta sijasta kamppaillut ryhmä hiihti valtaosan matkasta runsaan 20 sekunnin päässä Herolasta, eikä suomalainen päässyt porukkaan mukaan.

Mäkiosuuden itävaltalaiskärki Johannes Lamparter otti lopulta selkeän voiton ennen toiseksi kirinyttä Oftebrota ja maanmiestään Franz-Josef Rehrliä. Herolan ero Lamparteriin oli maalissa 59,2 sekuntia.

Hirvonen pehmitti Herolan takana tulleessa porukassa Saksan Eric Frenzelin, Itävallan Martin Fritzin ja kumppanit. Hirvosen ero kärkeen oli 1.32,0 minuuttia. Hirvonen oli kisassa toiseksi nopein hiihtäjä. Hän oli kisan voittanutta Lamparteria 38 sekuntia nopeampi hiihtovauhdissa.

Otto Niittykoski oli kisassa 35:s ja Leevi Mutru 36:s.