Ile Vainion paksusuolesta leikattiin nyrkinkokoinen kasvain – sitten lääkäri ilmoitti yllättäen ilouutisen

9:11
Ile Vainio paljasti, kuinka hän onnistui laihtumaan 25 kiloa Ringa Ropon opeilla

Ile Vainio sai lääkäreiltä mieluisan puhelinsoiton torstaina: hän on terve, eikä sytostaattikuuria tarvita sittenkään.

Sanoittaja Ilkka "Ile" Vainio kertoi maaliskuun alussa Facebookissa pysäyttäviä uutisia. 59-vuotias laulunikkari oli sairastunut paksusuolensyöpään.

Vainio pääsi nopeasti leikkaukseen ja kertoi torstaina somessa saaneensa iloisia uutisia lääkäreiltään: terveet ajat ovat koittaneet.

– Kasvain oli miehen nyrkin kokoinen, mutta etäpesäkkeitä ei löytynyt. Eläkkeellä oleva kirurgituttavani sanoi, että tässä on ollut varjelus mukana, Vainio iloitsi MTV Uutisten haastattelussa.

Lääkäreillä oli miehelle torstaina yllättäen myös toinen iloinen uutinen:

– Tuli soitto, ettei sytostaattihoitoja tarvitakaan, vaikka olin niihin varautunut, Vainio kertoo iloisena, ja sanoo vointinsa olevan niin hyvä, ettei tarvitse enää kipulääkkeitäkään.

– Alun perin oli puhe puolen vuoden sytostaattikuurista, joten se oli todella iloinen yllätys. Tämmöinen pääsiäislahja.

Sananikkari toipuu ja oleilee parhaillaan mökillään Koskenkylässä Uudellamaalla.

– Kotona taloyhtiössä on ilmastointiin liittyvä remontti. Se kestää vielä viikkoja, joten täällä mökillä ollaan, hän kertoilee.

Vainio kertoi maaliskuussa MTV Uutisten haastattelussa, että oli mennyt lääkäriin vaimonsa patistamana väsymyksen takia. Tutkimuksissa paljastui, että miehen hemoglobiini oli hyvin alhainen. Kasvain havaittiin tämän jälkeen tarkemmissa tutkimuksissa.

Valinta kertoa sairastumisesta avoimesti on Vainion mukaan osoittautunut oikeaksi.

– Olen saanut monilta yhteydenottoja, että kerrottuani oireista moni muukin on mennyt lääkäriin samojen oireiden takia ja syöpä on havaittu, hän kertoo.

Vainio kiittää myös vuolaasti Jorvin sairaalassa saamastaan hoidosta sekä kannustavista viesteistä, joita on tullut runsaasti tutuilta ja tuntemattomilta. 

– Olen saanut uskomattoman paljon hienoja viestejä. Yhteydenottoja on tullut satoja myös ihmisiltä, joilla on tai on ollut sama tauti, hän kiittelee vertaistuesta.

Vainio on myös saanut kiitosta positiivisesta asenteestaan sairauden keskellä. Hän sanoo, että syöpä on saanut katsomaan asioita uudella tavalla.

– Syöpä on tehnyt minulle myös hyvää: arvostan elämää ja terveyttä nyt enemmän. Ennen sitä piti ehkä vähän itsestäänselvyytenä aiemmin.

Vainio arvelee, että sairastaessa tilannetta helpotti hyvä peruskunto. Hän kertoo lopettaneensa juopottelun kolme vuotta sitten ja arvelee nyt, että syövän kanssa olisi voinut käydä huonommin muussa tapauksessa.

– Jurrissa tätä ei ehkä olisi edes huomannut. Olisi mennyt kankkusen piikkiin ja olisin ehkä jopa kuollut syöpään, hän toteaa.

Hän kehottaakin erityisesti miehiä nielemään ylpeytensä ja hakeutumaan lääkärin pakeille, jos omassa olossa huomaa muutoksia.

– Jos yhtään tuntuu siltä, minunkin ikäisten äijien kannattaa mennä lääkäriin. Naiset ovat tässä kohtaa viisaampia.

Vainio täyttää syksyllä 60 vuotta, ja katse on jo suunnattu syksyn konsertteihin.

– Kaikki kääntyy parhain päin. Teen tänä vuonna laulun myös syövästä, kun sitä on eräältä taholta pyydetty. Eteenpäin pitää mennä ja joka päivästä nauttia iloiten!

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja