Ile Uusivuori kokeili lomareissulla uutta lajia – se ei päättynyt hyvin: "Oli 40-vuotiaalle miehelle liikaa"

0:45
Räävitön urheilu-uutisten ja -ilmiöiden viihdeohjelma Penkinlämmittäjät jatkuu – uusina panelisteina Mervi Kallio ja Kalle Palander

Penkinlämmittäjät-juontaja Ile Uusivuori kertoi kokeilleensa lumilautailua ensimmäisen ja viimeisen kerran. Sen sijaan hän kertoo innostuneensa hiihdosta.

Räävitön urheilu-uutisten ja -ilmiöiden viihdeohjelma Penkinlämmittäjät jatkuu torstai-illoissa 22. huhtikuuta alkaen. Uusina panelisteina aloittavat Mervi Kallio ja Kalle Palander, mutta joukkoa luotsaa jo ohjelman ensimmäiseltä kaudelta tuttuun tapaan juontaja Ile Uusivuori.

Uusivuori kertoi Penkinlämmittäjien lehdistötilaisuudessa olevansa innoissaan uudesta tuotantokaudesta. 

– Mä olen järjettömän innoissani, että päästään jatkamaan siitä, mihin jäätiin ennen joulua. Olen äärimmäisen innoissani tästä, tämä on maailman hienoin ammatti, Uusivuori hehkutti.

Uusivuori kuitenkin tunnusti, että hänen omalta osaltaan liikunta on viime aikoina jäänyt hiukan vähemmälle selkävaivojen takia. Kaikki alkoi perheen Kolin-reissulla.

– Yleensä ihmiset lopettavat lumilautailun 40-vuotiaana, mutta minä päätin aloittaa. En ollut koskaan kokeillut. Takakantilta laudan päälle nouseminen ja kaatuilu oli vaan 40-vuotiaalle miehelle liikaa, noidannuolesta kärsinyt Uusivuori taustoittaa ja kertoo alaselkänsä menneen kokeilun seurauksena pahaan jumiin.

– Se on nuorten laji ilmeisesti. Nyt minulla on sukset ja en enää ikinä aio harrastaa lumilautailua. Kaikkein pahinta tällä hetkellä on lasten kengännauhojen solmiminen ja astianpesukoneen tyhjennys ja täyttö. Eli on tässä hyviäkin puolia: Pystyn delegoimaan ne jollekulle muulle.

Vaikka Uusivuodella ja tämän puolisolla Marja Hintikalla on kolme lasta, jää Uusivuorella aikaa myös penkkiurheiluun. Hän seuraa erityisesti jalkapalloa ja amerikkalaista jalkapalloa. Rakkaus jenkkifutikseen syttyi vuonna 2004, kun hän oli Bostonissa seuraamassa baseballin World Seriesiä ja osti samalla reissulla urheilulehden, jossa oli paljon asiaa amerikkalaisesta jalkapallosta.

– Sen jälkeen olen seurannut lajia hyvin tiiviisti. Siinä on tarpeeksi vähän pelejä, että sitä jaksaa seurata ja kausi tulee sellaisena vuoden aikana, jolloin Suomessa on pimeää. Laji, jossa on amerikkalaista yltiöpatrioottista hapatusta ja silmäkarkkia ja väriloistoa on kaamosaikaan parasta, mitä tiedän, hän hehkuttaa.

Tänä talvena monet ovat rynnistäneet hiihtoladuille pitkienkin taukojen jälkeen, kun korona on rajoittanut harrastusmahdollisuuksia ja lunta ja latuja on piisannut Etelä-Suomessakin. Myös Uusivuori kertoo alkaneensa sekä seurata että harrastaa hiihtoa hiljattain.

– En ole hiihtoa aiemmin oikeastaan seurannut, koska se ei ole mua kiinnostanut, mutta nyt löytyy jo sukset! Tämä meidän Whatsapp-ryhmä kävi niin valtoimenaan, että oli pakko ottaa myös hiihto haltuun, juontaja kertoo.

Uusivuoren isä teki urheiluohjaajana paljon töitä hiihdon ja ampumahiihdon parissa. Poika toteaa, että hänelle jäi lapsuudesta jonkinlainen trauma hiihtämisestä, kunnes palasi nyt lajin pariin. Yksi asia hiihdossa kuitenkin tökkii yhä.

– Se on ainoa laji, missä pelkään mäkiä. Ensin näet hirveän vaivan, kun kiipeät mäen ylös ja ylhäällä ymmärrät, että toisin kuin esimeriksi Kalle (Palander), en pysty laskemaan sieltä alas kuolematta. Joudun ottamaan sukset pois jalasta, kävelemään alas ja jatkamaan tasaisella, koska mä olen niin surkea siinä. Ja tämä on totta, Uusivuori tunnusti.

Penkinlämmittäjät jatkuu mtv-palvelussa ja MTV3-kanavan torstai-illoissa 22. huhtikuuta kello 21 alkaen.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja