Mainos

IL: Suomalaisnaisen sieppauksessa outoja piirteitä – ei murtojälkiä eikä silminnäkijöitä

Suomalainen avustustyöntekijä siepattiin Kabulissa lähes kaksi viikkoa sitten. Naisen kohtalosta ei ole vieläkään mitään tietoa. Iltalehden mukaan sieppauksesta on tullut uusia outoja yksityiskohtia julkisuuteen.

Sieppauksessa saivat surmansa saksalainen nainen ja afganistanilainen aseeton vartija.

Tekijöistä ei edelleenkään tietoa

Sieppauksen motiiveista ei ole vieläkään mitään tietoa. Iltalehden mukaan paikallisen poliisin sisällä on erimielisyyttä siitä, ketä sieppauksesta epäillään. 

Sekä poliittinen että puhtaan rikollinen motiivi ovat mahdollisia. Tekijät voivat olla joko Kabulin rikollisjengeistä tai terroristijärjestöistä. Terroristien oletetaan kuitenkin aiheuttavan enemmän tuhoa kuin tässä sieppauksessa. Iltalehden haastatteleman kabulilaisen poliisijohtajan mukaan Taliban tai Isis olisi luultavasti tappanut kaikki talossa asuvat.

Sekä suomalaiset että afganistanilaiset viranomaiset ovat olleet vaitonaisia tapauksen tutkinnasta. Iltalehden mukaan kabulilainen poliisipäällikkö ei halua puhua asiasta tarkasti teon ”poliittisen luonteen” takia. Aiemmin on kuitenkin arveltu, että sieppauksen motiivi olisi lunnasvaatimus ja sieppaajat olisivat paikallisia rikollisia. Iltalehti kertoo, että Kabulin poliisin tietoon on kuukauden sisään tullut kymmenkunta sieppausta. Lähes kaikkien motiivina on ollut raha.

Kukaan ei kuullut laukausta

Iltalehden mukaan sieppaukselle ei ole lainkaan silminnäkijöitä. Kukaan lähistöllä ei ole myöskään kuullut laukausta, räjähdystä tai edes autojen ääniä. Hyökkäys tehtiin yön pimeydessä.

Lehti kertoo, että vartija arvellaan tapetun teräaseella ja saksalaisnainen äänenvaimentimella varustetulla pistoolilla. Paikalla olleesta kahdesta paikallisesta vartijasta toinen jäi kuitenkin eloon.

Naisille oli tarjottu lisäsuojelua, mutta he olivat kieltäytyneet. Naisilla oli kolme paikallista vartijaa, joista kolmas ei ollut työvuorossa sieppauksen ja murhien tapahtuessa.

Myöskään talon oven vahvassa lukossa ei ollut murtojälkiä, eikä poliisi tiedä, miten sieppaajat saivat oven auki. Iltalehden mukaan on mahdollista, että joku talossa työskennellyt tai suomalaisnaisen kanssa tekemisissä ollut on mukana sieppauksen järjestelyssä.

Naista kuljetti kaksi taksinkuljettajaa ja talossa työskenteli kaksi siivoojaa. Talossa toimii ruotsalainen avustusjärjestö Operation Mercy.

Tapauksen outoutta lisää myös se, että talossa asuu hyökkäyksen uhrien lisäksi myös monia muita ulkomaalaisia. Heille ei kuitenkaan tehty mitään.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.