Mainos

Jihadismitutkija arvioi siepatun suomalaisnaisen videota: "Rahan hankkiminen on ollut sieppauksen motiivina"

Terrorismin asiantuntija uskoo suomalaisnaisen sieppaajien olevan valmiita neuvotteluihin.

Toukokuussa Afganistanin Kabulissa siepatusta suomalaisnaisesta julkaistiin eilen Facebookissa kolmen minuutin mittainen video.

Helsingin Sanomien mukaan videolla nainen varoittaa kristittyjä matkustamasta islamilaisiin maihin ja pyytää Suomen viranomaisilta apua.

Näin videota arvioi jihadismitutkija Atte Kaleva.

- Varmaan tämä uusin video kertoo siitä, että kaappauksen tehnyt taho halua saada näitä neuvotteluja eteenpäin. Näyttäisi siltä, että rahan hankkiminen tässä on ollut sieppauksen motiivina, ainakin yhtenä sellaisena, sanoo jihadismia tutkinut Atte Kaleva.

Kalevan mukaan suomalaisnainen vaikuttaa molemmissa julkaistuissa videoissa olevan hyvävoimaisen näköinen ja rauhallinen eikä hän ole pukeutunut kaiken peittävään kaapuun.

- Tämä saattaa merkitä sitä, että kaappaajat eivät ehkä ole ehkä kovin radikaaleja islamisteja. Myös tämä asia herättää toivoa ja luottamusta.

- Neuvotteluja siepatun vapauttamiseksi on varmaan käynnissä, koska videolla viitattiin naisen työnantajan, Operation Mercyn edustajaan. Se on järjestö, jonka kautta näitä neuvotteluja voitaisiin käydä. On hyvä asia, että neuvotteluyhteys on syntynyt.

Suomen ulkoministeriö sanoi tuomitsevansa sieppauksen ja siihen liittyvän rikollisen kiristyksen.

Atte Kaleva: "Toivoa vapauttamisesta ei kannata menettää"

2:14

Mainos

Lisää aiheesta

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.